Zwangerschapstarvations

Zwangerschapstarvations
januari 7, 2014 simone

augurkenHier dan mama nr. 3 in verwachting van baby nr. 3! Ben echt net na Ilona uitgerekend dus word nog spannend wie er het eerst aan de beurt is 🙂 Na de blog van Sharon over zwangerschapscravings wil ik ook graag even een heel andere kant van zwangerschapskwaaltjes laten zien.

Misselijkheid & weinig eten

Hier begint de dag zonder trek, maar eet ik wel wat fruit en nootjes, omdat ik weet dat het opstaan dan beter gaat.  Verder ben ik vaak de rest van de ochtend misselijk en heb dan echt wel honger, maar krijg vaak maar weinig weg. Ik probeer elke keer van alles  maar van alleen naar een klein hapje word ik misselijk. Meestal vind ik ergens tussen 11 en 12 eindelijk iets waar mijn buikje blij van word. Daar eet ik dan genoeg van zodat ik vol zit. De rest van de middag herhaalt zich de ochtend een beetje alleen ben ik dan vaak wat minder misselijk. Maar veel komt er niet binnen. Enige wat wel meestal goed gaat is de avondmaaltijd. Tenminste zolang het pasta of aardappels, groente vlees/vis is. Vaak denk ik veel trek te hebben, maar voordat mijn bord leeg is zit mijn buik vol. Af en toe eet ik in de avond nog wat als ik trek heb.

De eerste: misselijk en overgeven gedurende de hele zwangerschap

Dit wordt nu mijn derde zwangerschap. De eerste was ik vanaf week 12 pas misselijk maar dit duurde wel de gehele verdere zwangerschap. Met helaas bijna dagelijks overgeven. De baby heeft nooit tekort gehad en doordat ik wat overgewicht had was het niet echt problematisch. Om een idee te geven een week na de bevalling woog ik al wat ik voor de zwangerschap woog en dit liep daarna door totdat ik uiteindelijk 10 kilo lichter was dan ervoor.

De tweede: alleen ’s ochtends misselijk en overgeven

De tweede zwangerschap begon de misselijkheid wat eerder maar beperkte het zich alleen tot de ochtenden. Wel hield het weer de hele zwangerschap aan inclusief overgeven, dat laatste gelukkig niet dagelijks. Op het laatst had ik bij deze zwangerschap trouwens meer dat ik misselijk werd van het brandend maagzuur. Wederom was het gewicht van de zwangerschap er na een week alweer bijna vanaf. Tja wat er niet aankomt hoeft er ook niet af..

De derde: zure dingen!

Nu dus zwangerschap nummer 3. Ben benieuwd hoe het deze keer verder gaat lopen. Wat bij mij vooral helpt zijn zure dingen. Water met citroen, augurken, appel, mandarijn. Als ik trouwens cravings krijg dan ga ik daar gelijk voor! Meestal heb ik een week of langer zin in hetzelfde dus kan ik flink inslaan. Qua calorieën zetten deze cravings van mij geen zoden aan de dijk (behalve chips dan), maar mijn buikje voelt gevuld toch beter aan dan leeg 🙂

Een paar cravings als voorbeeld: rijstwafel met hummus en veel komkommer met extra zout. Augurk met salami, boerenchips met fijne kruiden en appels

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*