Voorbereid de kraamtijd in (met volle vriezer)

Voorbereid de kraamtijd in (met volle vriezer)
april 23, 2015 Nanne

beschuit met muisjesBinnenkort ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Wat ben ik blij en dankbaar om nu 37 weken zwanger te zijn. Mijn dochter is met 34 weken geboren, omdat ik toen ernstig ziek was. Haar geboorte overviel ons en we gingen compleet onvoorbereid de kraamtijd in. Gelukkig gaat het dit keer heel anders!

Voeden i.p.v. vullen

In mijn vorige kraamtijd had ik geen eetlust. Geen puf om na te denken over eten en nergens zin in. Mijn eten at ik met lange tanden en altijd maar kleine porties (oftewel, compleet het tegenovergestelde van hoe ik normaal geniet van eten!). Ik viel kilo’s af door de borstvoeding en voelde me steeds zwakker worden. Daarom heb ik nu een lijst klaarliggen met ideeën voor voedzaam ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Natuurlijk zijn dat dingen die we regelmatig eten, maar het is fijn om een overzicht te hebben om uit te kiezen. Soms met een kort receptje erbij, als het een gerecht is dat ik normaal gesproken maak. Gelukkig kookt mijn vriend heel vaak, dus zal het voor hem geen probleem zijn om dit ook tijdens de kraamtijd te doen.

Vriezer voorraad

Een deel van de gerechten die op het lijstje staan, liggen al kant-en-klaar in de koelkast of vriezer. Denk dan bijvoorbeeld aan:

– zelfgemaakte bouillon (in glazen potjes ingevroren)
– op 160 graden geroosterde cashewnoten met keltisch zeezout (in glazen potten in de koelkast)
– rauwe brownies (gemaakt van o.a. noten en abrikozen, in porties gewikkeld in bakpapier in de vriezer)
– gehaktballetjes (ook weer in glazen potjes in de vriezer)

Voorraadkast

En in de voorraadkast staan onder andere pakken kokoswater, repen rauwe chocola van Love Choc en repen Raw Bite. En natuurlijk de kruidentheetjes waar ik al eerder over schreef. We zijn er klaar voor 🙂

Comments (2)

  1. Sandy 5 jaar geleden

    Dank voor je stuk!! Zelf nu 30 weken zwanger, dus langzaam tijd om ook over dit soort dingen na te denken!
    Ik zat net in je boek goed zoet te lezen, gisteren cadeau gekregen!! Love it!! Alleen al de uitleg over suiker en meel. En ook heel blij met wat wij alleen maar gebruiken en in de kast hebben staan

  2. heidy 5 jaar geleden

    Fijn! En dan nu nog even extra tijd voor je voorbereiden op de bevalling;-) Vrije Geboorte en Bevallen op eigen Kracht vind ik Nederlandse aanraders! Een goede bevalling is het halve werk, en echt, je hebt er veel invloed op. Succes! Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*