Topfit tijdens je zwangerschap & erna

Topfit tijdens je zwangerschap & erna
april 18, 2013 Jeanine

Fit tijdens je zwangerschap en ernaFulltime zwanger in combinatie met een (bijna) fulltime kantoorbaan. Eenmaal thuis wilde ik vooral rusten, laat staan dat ik nog voldoende energie had om op mijn fiets te stappen voor zwangerschapsgym. Toch wilde ik graag fit blijven gedurende die 9 maanden. Niet alleen om straks voldoende conditie te hebben voor de bevalling maar ook omdat bewegen gewoon supergezond is, voor mijzelf en voor mijn kind.

Actie!

Ik vond een veilige en leuke manier van bewegen die wel paste binnen mijn drukke schema: de dvd baby2body. Een 45 minuten durend bewegingsprogramma speciaal toegespitst op de zwangere vrouw. De dvd die o.a. te verkrijgen is bij bol.com kost nog geen 2 tientjes – goedkoper dan de sportschool – en je start hem op op het moment dat jij er klaar voor bent. De instructies zijn duidelijk en volledig in het Nederlands. Je wordt op een leuke manier aangemoedigd in je eigen tempo mee te doen. In drie kwartiertjes train je de spieren in je armen, benen, rug en zelfs je buik. Omdat de meningen zijn verdeeld over het wel/niet trainen van je buik sloeg ik deze module vaak over.

Terug in vorm

Na de bevalling hielp de dvd me ook weer snel terug in vorm te krijgen. Mijn zoontje vond het erg interessant (en ook wel grappig) om zijn moeder zo te zien bewegen. Alhoewel, samen genieten we pas echt tijdens een wandeling met de kinderwagen, want: allebei een frisse neus & beweging voor mama!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*