Natuurlijk zwanger worden met gezonde voeding

Veel koppels kampen met vruchtbaarheidsproblemen en proberen alles om zwanger te raken. Je kunt tegenwoordig oneindig veel vinden over dit onderwerp, maar er zijn ook natuurlijke manieren die kunnen helpen om vruchtbaarder te worden en wellicht wel zwanger te worden. Maar niet alleen dat. Je zult je ook gezonder en beter voelen! Het voordeel van gezond worden met natuurlijke voeding is dat het niet gevaarlijk is voor je lichaam, zonder gifstoffen e.d.

Helpt gezonde voeding bij zwanger worden?

Ja. Door verkeerde voeding kan een lichaam ontregelt zijn, met een disbalans in de hormonen, waarbij kwaaltjes de kop op steken, waaronder moeilijk zwanger worden. Gezond eten is de eerste stap naar een gezonde zwangerschap, of je nu al een tijd bezig bent om zwanger te worden, of net begint. De groei van een kindje in je lichaam is een heftige aangelegenheid wat veel vraagt van het lichaam van een vrouw, daar kun je gemakkelijk wat extra vitaminen en mineralen bij gebruiken! Niet zomaar wat extra, maar heel veel extra dus!

Gezond eten voor man en vrouw

Maar gezond eten is niet alleen noodzakelijk voor de vrouw. Ook de man kan zijn ‘kwaliteiten’ opmerkelijk verbeteren door middel van gezond eten en het vermijden van straling van de mobiele telefoon. Het is dus iets wat je samen moet doen!

Eet geen geraffineerde suiker en witte meelproducten

Geraffineerde suiker en witte meelproducten hebben geen voedingswaarde. Je eet om je lichaam te voeden met voedingsstoffen. Alleen in suikerproducten en witte meelproducten zijn geen voedingsstoffen meer aanwezig (vitaminen, mineralen, vezels), waardoor het lege producten zijn. Niet alleen dat, het verwerken van deze producten in je lichaam is alleen mogelijk met vitaminen. Gezien er geen vitaminen in de producten aanwezig zijn, onttrekt je lichaam deze vitaminen uit je cellen. Zo zorgt het eten van deze producten er zelfs voor dat je een vitaminetekort oploopt. En vitaminen heb je in ruime hoeveelheid nodig voor een gezond en fit lichaam.

Eet heel veel groenten

Niet ieders favoriet. Heel veel groenten en fruit eten! Maar vooral groenten. Groenten zitten vol met goede voedingsstoffen die zeer belangrijk zijn in een gezond voedingspatroon. Je lichaam heeft deze voedingsstoffen heel erg nodig. En ik heb het niet over 200 gram per dag, zoals voorgeschreven. Nee, ik bedoel hier zoveel mogelijk groenten eten, zoveel als je kan! En variΓ«ren natuurlijk. Denk aan groentesappen, groentesmoothies, salades ipv brood, ontbijten met een groenteomelet, dat soort dingen!

Eet veel onbewerkte noten, pitten en zaden

Noten, pitten en zaden bevatten heel veel goede voedingsstoffen, vooral veel mineralen. Deze heb je absoluut nodig in een gezond voedingspatroon. Kies voor onbewerkte, ongezouten, ongebrande noten, pitten en zaden. Je kunt ze verwerken in salades, muesli en gewoon als tussendoortje. Ook een goede bron van gezonde vetten! Denk bijvoorbeeld aan walnoten, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, chia zaad, sesamzaad, paranoten, hazelnoten, etc.

Tip: paranoten staan erom bekend veel selenium te bevatten. Dit komt de sperma ten goede!

Eet alleen onbewerkt eten & biologisch

Gezond eten krijgt een nieuwe dimensie. Namelijk, gezond eten is ongeraffineerd, onbewerkt en natuurlijk eten. Kies alleen biologisch, gifvrij eten, zonder e-nummers. Eten dus zoals de natuur het aanbiedt. Zodra dit eten verwerkt wordt in een fabriek naar een product, eet je het niet meer. Denk bijvoorbeeld aan kant-en-klaar, pakjes, zakjes, potjes, blikken!

Eet gezonde vetten

Wat zijn nu gezonde vetten? Gezonde vetten zijn ongeraffineerd en onbewerkt. Margarine en halvarine zijn ontzettend bewerkt en bevatten allerlei ongezonde stoffen. Roomboter is onbewerkt, echt een natuurlijk product. Andere natuurlijke, gezonde vetten zijn bijvoorbeeld: kokosolie (dit is de winnaar!), olijfolie, lijnzaadolie, etc.

Kies altijd koudgeperste olie. En zoals gezegd, kokosolie is de absolute winnaar! Maar denk ook aan amandelen, kokosmelk en avocado!

Vermijd straling

Het is bekend dat straling van de mobiele telefoon schadelijk kan zijn voor de spermacellen. Mannen hebben vaak hun telefoon in hun broekzak, onbedoeld vlakbij hun spermacellen. Dit kan zelfs ‘slecht zaad’ veroorzaken. De oplossing is simpel: stop je telefoon niet in je broekzak. Makkelijk hΓ¨?

Hai! Ik schrijf graag over de ontdekkingsreis van mijn gezin in de wondere wereld van natuurlijke voeding. Dat gezin bestaat uit mijn man, mijn peuterdochter (nov 2011) en onze babyzoon (mei 2014). Daarnaast verdiep ik me in natuurlijk ouderschap en natuurlijke verzorging. Meer blogs over gezonde voeding kun je lezen op mijn website Voedzo.

Leave a Reply

*

4 comments

 1. Hallo Sharon,

  Je hebt een mooie informatieve site, waar veel tijd en werk in zit! Ik zet hem bij mijn lijstje van sites die voor mijn cliΓ«nten inspiratie kunnen geven in hun veranderproces naar een gezonde leefstijl. Veel van de dingen waar jij over schrijft probeer ik net zo over te brengen, omdat ik ook uit eigen ervaring weet dat mensen zich snel beter gaan voelen als ze hun voedingspatroon aanpassen.

  Veel succes en vriendelijke Groet, Marjon

 2. Nienke

  Interessant om te weten. Ik zelf slik teunisbloemolie, omdat ik erg last had van PMDD (PMS). Dit zorgt o.a. ervoor dat ik regelmatig ongesteld ben en heb veel minder last van hormoonschommelingen. Nu ik heel bewust bezig ben met gezonde voeding hoor ik ook veel dat omega 6 (wat veel in teunisbloemolie zit) erg slecht is. Ik wil wel stoppen met deze supplementen, maar ben bang dat mijn hele cyclus dan in de war is en we zijn al een tijdje bezig met onze kinderwens. Kan dit kwaad?

  • sharon

   Hai Nienke, je moet idd meer omega 3 binnenkrijgen (in verhouding). Hoeverre teunisbloemolie ‘kwaad’ kan weet ik niet, dat zou je echt bij een expert moeten vragen :) liefs!

Next ArticleMag jouw kind geen snoep? Ach, wat zielig!