Wat doet geraffineerde suiker in je lichaam?

Wat doet geraffineerde suiker in je lichaam?
mei 20, 2013 sharon

Het lichaam zit ontzettend slim én complex in elkaar. Wanneer je iets eet, wordt je lichaam al actief zodra het eten in je mond zit. Enzymen beginnen hun werk te doen, om alvast het verteringsproces op gang te brengen.

Vezels, vitaminen en mineralen hebben een functie

Normaal gesproken wanneer je iets eet, zijn het de aanwezige vezels in je voeding die het verteringsproces vertragen. Dankzij deze vezels heeft je lichaam alle tijd om de koolhydraten te verwerken in het spijsverteringsstelsel. Daarbij zit er in gezonde voeding niet alleen vezels, maar ook vitaminen en mineralen. Deze vitaminen en mineralen zijn nodig bij het verteringsproces. Je lichaam gebruikt deze vitaminen en mineralen deels om de voeding die je eet te verwerken.

Vliegende suiker

Bij geraffineerde suiker zijn deze vezels, vitaminen en mineralen procesmatig verwijderd. Dat betekent dat wanneer je suiker eet, er geen vezels aanwezig zijn om het ‘binnenkomen’ in je lichaam te vertragen. Zonder die vezels gaat dit proces veel sneller dan nuttig is en ‘vliegt’ die suiker het lichaam binnen. Daarnaast bevat de suiker niet de juiste voedingsstoffen om te helpen bij de vertering, die zijn er namelijk ook uitgehaald. Dit betekent dat het lichaam deze benodigde vitaminen en mineralen moet onttrekken uit het lichaam, uit de cellen, om de suiker te kunnen verteren. Om deze reden kan suiker leiden tot een vitaminetekort.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*