Spirulina bij zwangerschap, borstvoeding en voor kindjes

Spirulina bij zwangerschap, borstvoeding en voor kindjes
september 10, 2013 sharon

spirulina superfoodSpirulina is, net als chlorella, een alg en bevat grote hoeveelheden voedingstoffen, zo zeggen ze. Het is eiwitrijk, ijzerrijk, bevat veel mineralen, bevat veel chlorofyl, werkt ontgiftend en het bevat vitamine B12. Over deze vitamine B12 is veel discussie of dit wel opneembaar is, dus ik zou het niet aanbevelen als redmiddel voor een B12 tekort voor veganisten. Kun je deze superfood gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeden of bij kinderen? Ik wil er graag bij zeggen dat ik mijn informatie baseer op mijn eigen ervaring en het lezen van 100.000 websites over deze onderwerpen, fora, blogs, etc etc. Ik ben geen arts en je bent verantwoordelijk voor je eigen zoektocht hierin 🙂 Ik geef alleen weer wat mijn bevindingen zijn wanneer ik zelf in die positie zou zitten om het te eten of niet, of te geven aan mijn dochter.

Spirulina bij zwangerschap

Mensen juichen om spirulina tijdens zwangerschap vanwege de ijzerconcentraties. IJzertekort is een bekend verschijnsel tijdens zwangerschap, dus spirulina lijkt daarbij een handige aanvulling. Plus alle mineralen en vitaminen die er ook nog inzitten (A, D, E, K, thiamine, riboflavine, niacine, B6, B12, foliumzuur en pantotheenzuur). Ik vind alleen maar positieve verhalen over het gebruik van spirulina tijdens de zwangerschap. Persoonlijk zou ik wel beginnen voordat je zwanger raakt, zodat de ontgiftingsfactor die spirulina kent, je ongeboren baby niet belast met hoge dosissen.

Spirulina tijdens borstvoeding

Zie zwangerschap.

Spirulina voor kinderen

Aan de hand van het lezen van van alles en nog wat, is mijn conclusie dat spirulina veilig is voor kindjes. Wel moet je rekening houden met het ontgiften – een week lang kan het misselijkheid veroorzaken. Ook bestaat er een minimale kans voor een intolerantie (zoals bij alle andere voedingsmiddelen natuurlijk). Ik heb er geen problemen mee dit aan mijn smoothie toe te voegen en mijn dochter ervan te laten drinken.

Comments (2)

 1. Axa 6 jaar geleden

  Op dit stuk wil ik even wel graag reageren.
  Over spirulina kan ik weinig zeggen … maar chlorella wel heb er erg in verdiept voor ik dat ging gebruiken en navraag gedaan bij doc en de tuinen (hadden een heel boekwerk erover)
  Zwangerschap en chlorella gaan niet samen heb ook verhalen gelezen over miskramen die erdoor zouden zijn veroorzaakt
  (Ben geen dokter maar het is wat ik gelezen heb)

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Ik ben benieuwd, ik ben het helemaal nergens tegengekomen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*