Mijn top 5 superfoods tijdens de zwangerschap

Mijn top 5 superfoods tijdens de zwangerschap
december 4, 2014 sharon

slagroom zwangerschapscravingsSuperfoods zijn natuurlijk geweldig, als in, voeding die zoveel voedingsstoffen heeft dat je lichaam er iets aan heeft en dat je zwangerschap ondersteunt wordt. Ik doel dan niet op de bekende superfoods die je in allerlei potjes en poeders kunt kopen, die vond ik vooral heel erg vies toen ik zwanger was. Nee, echte voedzame producten uit de natuur!!

Goede voedingsstoffen noodzakelijk!

Tijdens mijn zwangerschap had ik een top 5 waarvan ik zeker weet dat deze me de zwangerschap gezond gehouden hebben en mijn lieftallige zoon zeer goed gevoed hebben. Je ontwikkelt tenslotte niet zomaar iets in je buik, maar een kindje, en elke mama wil er alles aan doen om ze de beste start te geven. Goede voeding is daarbij essentieel 🙂

Top 5 superfoods

  1. Eieren. Supergezond, ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen voor de baby en voor jezelf. Lekker simpel om klaar te maken en nog lekker ook. Een goede portie eiwitten en vetten, alle aminozuren zijn vertegenwoordigd in dit kleine product! Daarnaast essentieel: vitamine B12 en vitamine D. En ijzer, vitamine A en B2. Handy!
  2. Wilde zalm en gerookte makreel. Rijk aan goede visvetzuren, maar ook vitamine D, B12, A en B2. En ook nog eens een serie mineralen.
  3. Rauwmelkse kefir. Gemaakt van rauwe melk, een compleet voedingsmiddel met heel veel vitaminen, mineralen, spoorelementen en enzymen. Eiwitten en gezonde vetten. Weinig tot geen lactose, ontzettend goed voor je darmen. Tijdens de bevalling krijgt je baby de eerste bups bacteriën mee van jouw darmflora, dus wel zo prettig als jouw darmen in orde zijn. Kijk hier voor meer.
  4. Avocado. Lekker veel vitamine E en goede vetten. Vitamine E is goed voor je huid en helpt met het stretchen en gezond houden. Wel zo prettig voor na de bevalling 🙂
  5. Sole. Deze zoutwateroplossing bevat ruim 80 mineralen en spoorelementen en zijn een hele fijne aanvulling op het dagelijks eetpatroon. Het heeft mij erg geholpen bij mijn bekkenbodemproblemen die ik had. Kijk hier voor meer info.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*