Laat je dreumes zelf een eitje pellen en eten

Laat je dreumes zelf een eitje pellen en eten
april 29, 2013 sharon

Door het interview dat we met Amber hadden, hoorde ik over het gekookte eitje dat Amber altijd in haar tas heeft, voor een snel en makkelijk tussendoortje. Ook haar dochter geniet hier erg van. Amber vertelde dat het ook handig is, omdat haar dochter het eitje dan eerst moet pellen, dan eten, en daar is ze lekker even mee bezig. Haar dochter is nu 2. Ik vond het een grappig verhaal. Ik bedacht me wel dat mijn dochter (16 maanden) dat nog niet zou kunnen. Maar leuk om later een keer te proberen, dacht ik.

Eitje bekijken

Van de week waren we gekookte eitjes aan het eten en dochterlief bemachtigde er eentje. Ze vond het erg interessant en was niet van plan om het terug te geven. Jammer voor mij (het was mijn ei). Maar omdat ik wel begreep dat ze dat ei even goed wilde bekijken, liet ik haar haar gang gaan.

Eitje tikken én eten

Opeens begint ze het eitje te tikken – op de bank, op mij, op zichzelf – maar dat lukt natuurlijk niet, te zacht. Dus ik wijs naar de tafel en daar gaat ze hoor. Ze tikt het eitje en begint zeer geconcentreerd te pellen. Ze doet de schilletjes netjes in het bakje. In haar stoel gaat ze verder. Ik geef haar maar een theelepel, nieuwsgierig hoe ver ze zou komen. Nou, best ver, ze heeft ‘m helemaal opgegeten! Het was wel een grote troep natuurlijk, het ei was niet hardgekookt maar een beetje tussenin. Dus, een troep. Maar hoe dan ook, fascinerend!

Half uurtje lekker bezig…

Vandaag heeft ze het voor de tweede keer gedaan. Waar ze vorige keer nog probeerde de schillen in haar mond te stoppen (en ook wel weer uitspuugde) wist ze nu dat dat vies was, dus het ging nog veel beter dan de vorige keer. Nu was ik beter voorbereid, dus de troep viel mee. En ze is er zo een half uur mee bezig. Leuk joh!!

Comments (4)

 1. Susan Svkodc 7 jaar geleden

  Leuk!!! En wat een heerlijke (mollige) foto’s erbij…

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   hahaha leuk he

 2. ilona 7 jaar geleden

  Hier vandaag ook eitje gegeven met schil er nog om. Voorgedaan en jawel! Meneer houdt wel van een beetje herrie, dus dat werd lekker trommelen met het ei. toen het kapot was ging hij knijpen tot de schil echt in kleine ieniemini-stukjes was. Daarop volgde heel hard prikken met zijn wijsvingertje. Zo leuk om te zien hoe hij daar dan zoet mee is. Van eten is het niet gekomen nog… 🙂

 3. Krista 7 jaar geleden

  Knap hoor! Mijn zoontjes konden inderdaad ook al snel een eitje tikken en dan pellen (maar niet met een lepel opeten hoor, wow!). Eentje had op een gegeven moment een ongekookt ei van het aanrecht bemachtigd en die stond hij ook vrolijk te tikken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*