Junior Bio Maisboogies

Junior Bio Maisboogies
mei 22, 2013 Susan

maisboogies voorkantWe (van degezondemama) zijn gevraagd om “Junior Bio maisboogies” van Real Snacks te testen. De snack komt uit Scandinavië en is nu hier ook verkrijgbaar. De maisboogies bevatten maïs en verder niks. Ze zijn verpakt in zakken van 35 gram. Doelgroep zijn baby’s en peuters. Geschikt vanaf 6 maanden staat er op de zak. Niet alleen omdat de snack geen zout bevat, maar ook omdat ze de maisboogies zelf kunnen vasthouden en op deze manier de motoriek kunnen oefenen. 
Wel staat erbij dat de aangegeven leeftijd een indicatie is en dat alleen u kunt bepalen of uw kind er klaar voor is. Netjes…

Moeten we dat doen?

Onder de blogsters was in eerste instantie wat twijfel of we dit wel wilden testen, want wij vinden het persoonlijk wat raar om chipjes voor 6 maanden oude kindjes aan te prijzen. Het is namelijk maar wat je ze leert eten als ouders… Aan de andere kant hebben ze het op de site over de maisboogies als vervanging voor bijvoorbeeld een rijstwafel. Dan wordt het wel een ander verhaal vind ik. Zeker als je hem ook als maisboogie en niet als chipje aanbiedt… Daarnaast is het ook een mooie vervanging voor de soepstengel.

Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij

Ook is het een manier om minder granen aan kinderen te geven… En omdat maisboogjes tevens glutenvrij, suikervrij, lactose- en fructosevrij en zonder zout of andere toegevoegde middelen zijn, is deze snack ideaal voor mensen met een allergie/overgevoeligheid/bewust eetpatroon. Hmmm, misschien is het zelfs wel een leuk alternatief chipje voor oudere kinderen en volwassenen… waarop we bedachten om de maisboogies in twee gezinnen te gaan testen, met allebei een andere leeftijdsgroep!

De ervaringen van Simone en gezin.

De jongste ( 14 maanden ) hapte er een stukje af en sabbelde er lekker op. Na de eerste hap pakte ze gelijk nog een maisboogie in haar andere hand dus denk wel dat het bij haar in de smaak viel. 
Mijn peuter ( 3,5 ) proefde met aandacht en het klonk: lekker. ( Dit zegt hij vaak automatisch als ik hem vraag iets nieuws te proeven ) dus mijn vraag, lust je er nog één?, moest duidelijkheid brengen. En hij knikte vol enthousiasme en riep ja ik wil er nog een. Dus bij de doelgroep valt het in de smaak.

Zoete blauwe bes…?

Mijn man was er kort over: er zit geen smaak aan. Tja als je de maisboogies ziet, doen ze echt denken aan van die kaaschips met superveel zout en kruiden. En dan smaken ze alleen naar maïs, dat is net alsof je een blauwe bes eet waarvan je denkt dat hij zoet is en dan smaakt hij zuur, niet lekker. 
Maar als je gedachten uit kan zetten en gewoon denkt ik eet een maisboogie, dan zijn ze best ok.

Als eerste op

Door de grote inhoud van de zak was hij niet na 1 keer proeven op, vandaar kon ik nog meer dagen testen. In de middag zet ik meestal een bordje neer met verschillende hapjes erop (dat geeft mij even wat tijd om rustig het avondeten voor te bereiden). En als ik de maisboogies erbij heb liggen gaan die als eerste op.

Conclusie Simone

Mijn conclusie het is voor kleine kinderen een lekker tussendoortje om voor de afwisseling zo af en toe te geven. Zou het niet zo gauw dagelijks geven doordat het toch qua uiterlijk veel op chips lijkt. Vind daardoor de zakken veel te groot, als een zak eenmaal open is kun je het ook niet te lang bewaren.

maisboogies achterkant

De ervaring van Susan en gezin.

De eerste keer de maiboogies bewust als snack en niet als chips gegeven. Maar ook dat is hier speciaal, want we hebben hier eigenlijk niet zoveel snack momenten, alleen met groente en fruit…

1 gram per stuk

Er zit 35 gram in een zak en na het verdelen van de maisboogies, die trouwens meer recht dan gebogen zijn, bleken er ook nog eens 35 in de zak te zitten. Dat betekent dus dat je per boogje (maar) 1 gram eet 😉

“Mag ik die van jullie?”

Maar nu het belangrijkste, de reactie van de testers op mijn vraag wat ze ervan vonden: gezonde papa: “ik vind ze echt vies… zit echt geen smaak aan”. Gelijktijdig zei gezonde zoon (6): “ik vind ze niet zo lekker mama…” en gezonde dochter (4) “hmm lekker, mag ik die van jullie dan…” Haha wordt een leuke review dacht ik… Ik vond ze zelf wel te doen, maar miste inderdaad wat smaak… Na de eerste zak zou ik ze zelf niet zo snel kopen denk ik. Maar we hadden nog 5 zakken om te testen…

Olifantenslurfjes

Om de smaaktest wat uit te breiden bracht dochter een zak naar ons neefje (3,5) die ziek was en niet veel wilde eten. Ook is hij niet zo’n gemakkelijke eter qua groente en fruit, dus erg benieuwd naar zijn oordeel. Aan de presentatie van dochter zou het in ieder geval niet liggen: “hier neefje, speciaal voor jou, als je deze maisboogjes eet ben je zo weer beter…” Ook kwamen we er toen (pas) achter dat er een olifant op de zak staat en hebben we de maisboogies direct omgedoopt hebben naar “olifantenslurfjes”. En… hij vond ze lekker (haha en zijn buikpijn verdween als sneeuw voor de zon).

Inmiddels heten ze thuis ook olifantenslurfjes (beetje dubieuze naam in een vega/flexitarisch gezin, maar ala) en vinden de kinderen ze lekker! Dus in leeftijdsgroep 3-6 zijn ze ook goedgekeurd!

Mag het ietsie meer zijn…?

Alleen de volwassenen, tja. Manlief hoeft ze echt niet meer, ik vind ze zeker wel gaan. We hebben zelfs geprobeerd er wat kruiden over te doen (kaneel, paprika- of knoflookpoeder), maar dat hielp ook niet. Zout zal denk ik wel wat smaakversterkend werken, maar ja zout is nu net niet de bedoeling. Met volgende testzak zullen we eens gaan dippen…

Conclusie van Simone en Susan:

De kinderen vinden het lekker, maar de volwassenen missen toch nog wat smaak. Daarnaast vinden wij het allebei het meer op chipjes lijken en dat idee willen we niet naar de kinderen uitdragen. De presentatie zal dus het verschil moeten maken. Wel zijn we allebei heel erg blij met dit initiatief van 100% biologisch geteelde mais (niet genetisch gemodificeerd) in snackvorm!!!!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*