Hoe maak je die siliconen rietjes schoon van binnen?

Hoe maak je die siliconen rietjes schoon van binnen?
maart 1, 2013 sharon

Siliconen rietjesIk gebruik vaak de rietjes die ik bij Greenjump heb aangeschaft. Ze zijn ideaal in gebruik, want mijn dochter (1) drinkt al vanaf 9 maanden haar groene smoothie uit de rietjes, en soms ook haar zelfgemaakte sapje uit de slow juicer. Echt serieus, ik snijd de groenten voor, zij doet ze in de juicer en is dan erg trots op zichzelf. Ze snapt nog niet precies wat ze doet, maar ze vindt het gewoon erg leuk om die stukken in de juicer te gooien. En soms een beetje aan de citroen te likken, terwijl ze dat doet.

Chocomelk door een rietje

Laatst maakte ik voor het eerst een klein beetje warme chocomelk voor haar. Niet per se omdat ik dit heel voedzaam vind, maar ik maakte warme chocomelk voor mezelf, dus dan mag zij ook een beetje. Zo werkt dat hier in huis ๐Ÿ˜‰ Je kunt dit simpel doen volgens dit recept, maar dan gewoon koude rijstmelk gebruiken, anders ben je weer zo lang bezig met blazen. Een groot succes was dat, met ons rietje.

De smoothie prut van binnen

Hoe dan ook, die rietjes spoel ik gebruikelijk meteen om. Maar met die groene smoothie prut van binnen, blijft het soms een beetje zitten en als je het per ongeluk een keertje een dag laat staan, dan heb je een smoothie aan de binnenkant van je rietje. Niet handig!

Even schoonmaken!

Wat ik dan dus doe, is de rietjes even weken in water met een minischeutje appelazijn. Na een half uurtje wrijf ik ze allemaal even (door je handen rollen) dan komt alle aanwezige prut los. Vervolgens even omspoelen en dan -als ik echt zin heb- dan kook ik ze eventjes uit. En dan zijn ze weer helemaal klaar voor een goede drinkbeurt. Helemaal schoon! Als dit veel werk lijkt, dan komt dat omdat ik langdradig schrijf, want je hebt het echt zo gepiept.

Kijk hier voor lekkere smoothie recepten en groentesap recepten

Comments (5)

 1. Linda 7 jaar geleden

  Hihi, ik heb de rietjes toevallig gisteren binnen gekregen en zat me af te vragen hoe ik ze zonder afwasmachine goed schoonkrijg. Komt als geroepen deze blog ๐Ÿ˜€

 2. Manon 7 jaar geleden

  Andere optie is om ze schoon te maken met van die hele kleine speenborsteltjes. Ik weet niet of ik hier een link mag plaatsen, maar ik ga er van uit dat jullie die anders gewoon weghalen ๐Ÿ™‚ http://www.greenjump.nl/Product/Eten-en-Drinken/BPA-vrije-Babyflessen/Spenen-en-accessoires/Reinigingsborsteltjes-Dr-Browns

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Haha er staan genoeg links naar Greenjump, eentje meer of minder… ๐Ÿ˜‰ Ook handig moet ik zeggen! Bedankt voor de toevoeging!

 3. Martine 7 jaar geleden

  Kunnen de rietjes niet in de vaatwasser? Sta op het punt ze te bestellen ๐Ÿ˜€

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Haha jazeker kan dat! Alleen als je aangekoekte smoothie heb, worden ze niet schoon. Dus eens in de zoveel tijd kun je dit dan doen ๐Ÿ™‚ Maar normaal gaan ze gewoon in de vaatwasser mee hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*