Gescheurde mondhoeken? Neem vitamine C!

Gescheurde mondhoeken? Neem vitamine C!
april 19, 2013 sharon

Copyright Fernando

Copyright Fernando

Vroeger had ik vaker gescheurde mondhoeken. Eigenlijk is dat heel gek, want je mondhoeken scheuren nooit omdat je je mond te ver open hebt gehad, en toch is het een algemeen, normaal, geaccepteerd iets. Maar gescheurde mondhoeken hebben grote kans te maken te hebben met een vitaminetekort. Sinds ik gezond eet heb ik er eigenlijk ook geen last meer van gehad.

Een gescheurde mondhoek


Laatst had mijn dochter van 16 maanden een gescheurde mondhoek. Ik wist dat het met vitamine te maken kon hebben, maar wist even uit mijn hoofd niet meer welke (het zijn er ook meerdere). Ik keek het even aan, maar het wondje ging niet weg. Twee weken later besloot ik maar op zoek te gaan waar het aan kon liggen.

Vitamine B of vitamine C

De conclusie was: een aantal soorten vitamine B en vitamine C. Gezien mijn dochter meerdere dingen eet die met vitamine B te maken hebben, dacht ik dat het de vitamine C zou zijn. Vitamine C zit onder andere in peterselie, paprika, boerenkool. In mindere mate in sinaasappel en andere citrusvruchten.

Vitamine C rijke smoothies en sapjes

De peterselie en boerenkool gebruik ik graag in smoothies, dus ik koos die uit voor de smoothie die dag. Aangevuld met wat vitamine C poeder (1000 mg) van AOV. Daarnaast maakte ik verse sinaasappelsap, omdat mijn dochter dat echt overheerlijk vindt en we waren toch met de vitamine C bezig. Ik heb dit in een middag gegeven en was natuurlijk benieuwd hoe dit zou gaan.

Mondhoek genezen

De volgende dag werd ze wakker en was het wondje bijna weg. Gedurende de dag verdween deze bijna helemaal en de ochtend erna was haar mondhoek weer helemaal goed. Zo zie je, een minikwaal met een supersimpele oplossing!

Extra vitamine C

Uiteraard let ik nu beter op haar vitamine C inname. Ik gebruik nog steeds vitamine C rijke groenten en fruit en daarnaast voeg ik een klein beetje vitamine C poeder toe. Ideaal, want dat poeder maakt de smoothie een beetje zuur (yoghurtachtig) en dat vindt mevrouwtje echt heerlijk. Win win!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*