Diverse fruitsnoepjes getest

Diverse fruitsnoepjes getest
april 5, 2013 simone

image Door een soort van Twitterdiscussie kregen we een proefpakketje Yuno fruitsnoepjes toegestuurd om uit te proberen. Om de proeverij wat uitgebreider te maken hebben we er nog Goodies en gevriesdroogd fruit bij gedaan.

Ingrediënten per soort

Yuno freaky fruits aardbei:
Geconcentreerde appelpuree 64,4%, geconcentreerd fruitsap (appel, aardbei) 32,1%, natuurlijke aardbeienaroma’s 1%, natuurlijke fruitkleur 0,5%, citrusvezel 0,5%, aardbeienpoeder 0,5%, geleermiddel: appelpectine

Yuno freaky fruits framboos:
Geconcentreerde appelpuree 64,4%, geconcentreerd fruitsap (appel, framboos) 32,1%, natuurlijke frambozenaroma’s 1%, natuurlijke fruitkleur 0,5%, citrusvezel 0,5%, framboospoeder 0,5%, geleermiddel: appelpectine

Goodies fruit gummies:
Biologisch appelsapconcentraat 66%, biologisch appelpureeconcentraat 22%, biologische aardbeipuree 10%, geleermiddel: pectine <1%, biologische zonnebloemolie <1%, biologische rijstebloem <1%

Goodies fruit melties ananas & perzik
Biologische ananaspuree 40%, biologisch ananassapconcentraat 30%, biologisch perzikpureeconcentraat 30%

Gevriesdroogde banaan van Beatz Fruit:
Banaan

Gevriesdroogde aardbei van Beatz Fruit:
Aardbei

Proeven maar!

Misschien valt het je al op, maar op basis van ingrediënten heb ik al mijn lijstje klaar, bovenaan meeste ingrediënten (liever niet maar in ieder geval beter dan normale snoep) en onderaan minste ingrediënten (mijn voorkeur) Nu was het aan de kinderen (en mij) om te proeven!

Wat vond mijn peuter?

Peuter zette de beide Yuno snoepjes en Goodies gummies op gedeelde derde plek. Op de tweede plaats de gevriesdroogde banaan maar als absolute favoriet had hij de gevriesdroogde aardbei van Beatz Fruit!

Wat vond mijn dreumes?

Dreumes vond waarschijnlijk de structuur van de Yuno snoepjes en Goodies gummies maar niks, want die spuugde ze gelijk weer uit. Maar bij de Melties smakte ze flink en graaide ze er nog wat meer bij. Verder vielen ook vooral de gevriesdroogde banaan en aardbei bij haar in de smaak, was bijna vechten om de laatste stukjes!

En ik?

Zelf vond ik eigenlijk niks echt lekker, sorry maar geef mij maar echt fruit;-)

Gevriesdroogd wint

Conclusie? Voor voorlopig is gevriesdroogd fruit van Beatz Fruit al een speciale, lekkere traktatie. Volgende keer ook maar gewoon gedroogd fruit proberen, word even zoeken biowinkel hier had het helaas niet.

Comments (2)

 1. Clarinda 7 jaar geleden

  Al een oud blogje en wellicht al gevonden, maar de Plus verkoopt bij het verse fruit, gevriesdroogd fruit waar alleen fruit in zit. Niet geoncentreerd of verder bewerkt, alleen gesneden en gevriesdroogd. Helaas niet biologisch voor zover ik weet

  • Auteur
   Simone 7 jaar geleden

   Dat is die beatz fruit, haal dat inderdaad ook bij de plus! Ondertussen is dat ons “mama mag ik een snoepje” struikelblok aan het worden 😉 koek- en snoeppad slaan we over maar bij de groente en fruit afdeling komen we wel altijd. En ze vinden het echt superlekker. Weet eigenlijk niet of het biologisch is, denk het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*