BeterBio: mijn groenten en fruit aan huis

BeterBio: mijn groenten en fruit aan huis
september 18, 2013 ilona

BeterbioIk zat weer eens in de auto richting 1 van mijn 2 natuurwinkels. Beiden zitten niet op fietsafstand, dus ik moet er altijd ‘speciaal’ naar toe. Daar baal ik van. Ik vind dat echt een nadeel van gezond eten, want daarvoor ligt helaas niet alles bij de plaatselijke Albert Heijn, Plus, C1000 of welke supermarkt dan ook. En dan is de winkel die het meest dichtbij zit ook nog eens de kleinste dus voor de echte boodschappen moet ik het verste weg.

Bio in de supermarkt

Gelukkig zie ik bij veel supermarkten tegenwoordig wel een steeds uitgebreidere keuze aan biologische producten, maar als ik onze Albert Heijn even als voorbeeld mag nemen…. Daar worden we niet vrolijk van. De kwaliteit van de verse groenten is echt dramatisch (moet echt vaak spullen weggooien omdat het gewoon rot is) en het is ook echt hartstikke duur. Ik heb het idee dat het daar nog 2 x zo duur is als wanneer ik hetzelfde bij de biologische winkel koop.

De bus van BeterBio

Zo zat ik die keer dus weer in de auto, net mijn wijk uit zie ik een grote witte bus rijden met ‘BeterBio’ erop. Ik had al vaker gekeken naar van die groente en fruit pakketten die dan thuis bezorgd worden, maar er was er nog nooit één waarvan ik echt dacht: dat ga ik uitproberen. Ik probeerde de naam BeterBio te onthouden, ik herhaalde het tig keer in mijn hoofd en hallo… BeterBio hoe simpel kan het zijn. ’s Avonds dacht ik er weer aan, kon ik toch niet meer op de naam komen. De volgende dag en dagen erna ook niet. Grrrrr. En die bus heb ik nooit meer zien rijden.

BeterBio

Een aantal weken later PANG! Ineens popte de naam weer in mijn hoofd op. Ik ging meteen naar de website en daar werd ik echt heel blij van. Het is een bedrijf uit Groningen, alle info kun je hier lezen. Ze hebben veel verschillende groente en/of fruit pakketten waar je een abonnement op kunt nemen. Er is veel keuze en zo zit er voor iedereen wel wat bij. Je kunt zelfs aangeven welke producten je absoluut niet wilt en wanneer deze dan een keer in je pakket zouden zitten, worden deze vervangen voor iets anders.
Je kunt stoppen wanneer je wilt en je kunt tijdens bijv. een vakantie 1 of meer weken overslaan. En niet onbelangrijk, ze bezorgen gratis.

Ingrediëntenlijsten!

Misschien lijkt dit nog niet heel veel anders dan vele andere aanbieders, maar je kunt naast deze pakketten ook nog andere producten bestellen. Er zit nog een hele webshop aan vast, waarvan het assortiment nog altijd wordt uitgebreid. Het is de bedoeling dat binnenkort van zoveel mogelijk producten de ingrediëntenlijsten erbij staan en als je een product mist kun je even een email sturen en gaan ze kijken of het aan het assortiment toegevoegd kan worden.

Goede service

Wat me meteen opviel is de service. Na aanmelding op de site word je gebeld door iemand die over jouw regio gaat. Handig om te weten, op dit moment dekken ze nog niet heel Nederland. Zie hier het bezorggebied. Je wensen worden doorgenomen en na een week of 2 wordt je nog eens gebeld om te checken of je tevreden bent. Hierdoor wordt het allemaal wat persoonlijker vind ik.
Als je eens een product krijg waar je niet tevreden over bent, zo had ik een keer een prei die niet helemaal goed was, dan krijg je gewoon zonder gedoe de week erop een nieuwe.

Groentepakket en fruitpakket

Ik heb zelf de ene week een groenteplus pakket en de andere week een fruitpluspakket. Ik ben hier zo eind juni mee begonnen en bij ons wordt er op vrijdag bezorgd. Ik ben niet altijd thuis, maar als ik thuis ben brengt de bezorger de spullen netjes binnen naar de keuken. Als je niet thuis bent, dan zet hij het bij ons op de veranda. De bus rijdt op groengas en je boodschappen worden in kratten met statiegeld geleverd. Gekoelde producten zitten in gekoelde kratten, zo is het dus ook niet erg als je niet thuis bent wanneer het bezorgd wordt.

Wat eten we deze week?

Ik moest even wennen aan het feit dat ik niet meer zelf moest bepalen welke groenten en fruit ik die week weer zou gaan kopen, maar ik vind het nu echt heerlijk. Elke donderdag kun je op de site zien wat er voor die week erop in het pakket zit, zodat je daar dus je weekmenu (voor zover je die maakt, wij dus wel) naar kunt maken. Doordat het echt gevarieerd is blijven we niet meer zo hangen aan elke keer weer dezelfde standaard gerechten én ik heb nu altijd verschillende dingen in huis voor de groentesapjes voor mijn zoon en mijzelf. De prijzen zijn niet hoger dan wanneer je het zelf in de winkel zou halen, dus voor mij alleen maar voordelen. Vooral het gemak en er is zo altijd vers in huis. Soms hebben we zoveel dat ik een deel van de groente snijd en in vries, omdat het niet meer in de groentelade past.

Een gratis proefabonnement!!! Laat je bericht achter!

Wil je BeterBio ook eens uitproberen? Je kunt je dan aanmelden op de site door het aanmeldformulier in te vullen. Je kunt dan een pakket kiezen en er is nu een actie dat je het 4e pakket gratis krijgt. Hier op degezondemama mogen we een gratis proefabonnement van 4 weken opeen basispakket twv 14,75 eu  weggeven. Om je een idee te geven kun je hier zien wat er komende week in dit pakket zit: druiven red globe verpakt, suikermais, tuinkers, appels Delcorf, trostomaten, komkommer, broccoli, andijvie
Wil jij wel zo’n proefabonnement, laat dan hieronder een berichtje achter en wie weet ben jij straks de gelukkige!

Comments (27)

 1. Loes van der meer 7 jaar geleden

  Wat leuk! Ik zou wel zo’n proefabonnement willen uitproberen. Met de tweede die elk moment geboren kan worden lijkt het me ideaal om zo ervoor te zorgen dat er altijd gezond groente en fruit is huis is. En wat een luxe, dat het bezorgd wordt! Dat scheelt een hoop tijd… Bedankt voor je blog!

 2. Clarinda 7 jaar geleden

  Wouw! Klinkt als een geweldige service! Helaas nog niet in mijn regio, wij hebben hier wel 2 verschillende mogelijkheden om groentepakketten te laten bezorgen, maar het fruisaanbod is erg beperkt helaas.
  Ik hou het in de gaten, wie weet komen ze ook een keer deze kant op 🙂

 3. Ricky Persoons-Somers 7 jaar geleden

  Wauw, dat lijkt me wel iets! Helaas ook niet bij mij in Brabant…. Dus ik neem aan dat ik ook niet in aanmerking kom om het proefabo te winnen. Jammer…..

 4. Sabine hoogkamer 7 jaar geleden

  wat een ontzettend leuk idee, maar helaas ze leveren niet in omgeving Haarlem. op dit moment maken we gebruik van de Hellifresh box voor 3 dagen voor 2 . personen per week inclusief recepten met de ingrediënten die in de box zitten. ook een aanraden google maar even . d

 5. Jeroen de Boer 7 jaar geleden

  Ha Ilona,
  Als gezonde vader 🙂 zou ik graag in aanmerking komen voor het gratis proefpakket, maar helaas, geen bezorggebied. Heb me op de site aangemeld en hoop dat ze snel uitbreiden.
  Alles verder goed met jullie?
  Groet, Jeroen

 6. martine 7 jaar geleden

  Zekers!!!! Nu ik steeds meer de biologische wereld aan het ontdekken ben éen gluten/tarwe vrij, koemeld vrij en suikervrij moet eten, zou dit een welkome aanvulling zijn

 7. Esther Pol 7 jaar geleden

  Klinkt goed! Helaas (nog) niet in onze regio
  (Achterhoek).

 8. Krista 7 jaar geleden

  Goed concept! Helaas bezorgen ze ook niet in Den Haag. Sowieso vind ik het aanbod in de regio Den Haag beperkt of héél duur, dus dit was echt een uitkomst geweest.

 9. Adema 7 jaar geleden

  Goedemorgen,

  Dat wil ik wel. Bij ons is de biologische winkel een half uur lopen.
  Opzich wel te doen maar met dit wisselvallige weer niet altijd prettig.
  Zelf ben ik groot voorstander van biologische eten en ik maak dan ook vaak een hapje
  naast onze maaltijd voor de kleine.
  Vandaag staat spinazie en aardappel op net menu.
  Ben benieuwd wat hij ervan vind.

  Groet Marloes.

 10. Claudia 7 jaar geleden

  Oh, geweldig, ik woon in het goede gebied!
  ik ben geen mama, maar ik zou wel heel graag mijn mama verwennen met zo’n fijn proefabonnement en zo een ‘gezonde mama’ krijgen! En wie weet kan ik dan wel een maandje regelmatig bij haar aanschuiven…

 11. Michelle 7 jaar geleden

  Wat een uitgebreide review en wat is dit eigenlijk een lekker lettertype hahaha! xx

 12. Louise 7 jaar geleden

  Lijkt me helemaal top om het eens te proberen samen met het gezin. Ben er altijd al benieuwd naar geweest

 13. Ingrid 7 jaar geleden

  Wat een super initiatief! Eens uitzoeken of ze ook bij ons in de buurt bezorgen!
  Zo eet je gezond en gevarieerd en ook nog eens naar het seizoen, heerlijk!

 14. Cecile 7 jaar geleden

  Ik doe graag mee. Heerlijke manier om alles thuis te krijgen, in plaats van soms naar meerdere winkels te hoeven. Gelukkig ook in regio Utrecht, lucky us 🙂

 15. Sanne 7 jaar geleden

  Dat klinkt zeker goed! Ik heb ookal verschillende malen rondgekeken naar een fatsoenlijk en betaalbaar bouwpakket maar heb de ware nog niet gevonden! En helaas deze bezorgd ook niet in Son en Breugel :(!!!

 16. Sanne 7 jaar geleden

  Oh haha bouwpakket is biopakket fijn die spellingchecker!!!

 17. Elice Kars 7 jaar geleden

  Super dit concept! Helaas val ik niet binnen het bezorggebied. Ik heb ze wel meteen geliked op facebook. Dan blijf ik goed op de hoogte.

 18. claudia 7 jaar geleden

  mmm ik val ook niet in het bezorggebied, maar super idee!

 19. Tamara 7 jaar geleden

  Wat een pttige blog weer! Een leuke manier om met een nieuwe bio leverancier kennis te maken. Wij hebben een tijdje een abonnement gehad, maar met drie (toen)kleine kinderen en een man die onregelmatig werkt, was het of niet genoeg of gewoon veel te veel. Nu dat de kinderen wat beter eten, zou het leuk zjjn weer opnieuw uit te proberen!

 20. Marjolein 7 jaar geleden

  Gemak dient de mens! Voor iedereen in de regio Den Haag, Rotterdam, Leiden etc kan ik Bio aan Huis van harte aanbevelen. Ze hebben groente, fruit, zuivel en sinds kort ook brood abonnementen, en een zeer ruim assortiment in de webshop. Je hoeft dan bijna niet meer naar de supermarkt… Zie http://www.bioaanhuis.nl

 21. Marjolein 7 jaar geleden

  Ben al ruim twee jaar zeer tevreden klant…

 22. Irina 7 jaar geleden

  Dat zou echt heerlijk zijn! Wil best eens proberen. Tot nu toe drempelvrees, dat ik dan allemaal gerechten moet gaan verzinnen voor groenten die ik nooit maak. Maar wie weet, bevalt t zo goed dat ik gelijk instap 🙂

 23. Ummrayhana 7 jaar geleden

  Hoi,

  Ik zou ook wel zo’n biobox willen winnen!

 24. Barbara Eet 7 jaar geleden

  Lijkt me ook erg leuk om te proberen, maar helaas ook nog niet in de regio Eindhoven…

 25. Jeroen 7 jaar geleden

  Wat een leuk idee! We bestellen nu veel los via Odin, maar je kunt inderdaad niet aangeven als je iets niet zo graag hebt in je groente of fruitpakket. Dit zou ik wel heel graag eens willen proberen.
  Heb meteen even de site gecheckt en wat een geluk vanaf 3 oktober bezorgen ze ook in de regio Arnhem-Nijmegen. Ik doe dus graag mee met de winactie!!

 26. Bianca 7 jaar geleden

  Wat ben ik blij dat ik dit lees! We vallen nu net buiten het bezorggebied, moet goed komen, lijkt me. Ik ben heel erg geïnteresseerd!

 27. Auteur
  ilona 7 jaar geleden

  De winnaar is geworden… Cecile!
  Ze heeft inmiddels bericht ontvangen. Ik hoop dat ze net zo gaat genieten van de wekelijkse verse boodschappen als dat wij doen. Geniet ervan Cecile!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*