Natuurlijke bescherming in de zon voor baby en kind

Natuurlijke bescherming in de zon voor baby en kind
juni 13, 2013 sharon

insmerenEr zijn alweer een aantal zonnige dagen geweest en hier is de zonnebrand er aan te pas gekomen 🙂 Alhoewel ik graag mijn dochter eventjes onbeschermd in de zon laat ronddartelen, voor de aanmaak van vitamine d bijvoorbeeld, na een uurtje moet ze toch echt worden ingesmeerd. Dit is per kind anders, hoe lang ze onbeschermd rond kunnen lopen, dus dat moet je natuurlijk altijd zelf goed bepalen.

Synthetische en minerale zonnebrandcrème

Wij gebruiken geen synthetische zonnebrandcrème, vanwege de stoffen die erin zitten. Gezien de huid het grootste orgaan is, vind ik het niet nodig om daar synthetische troep op te smeren. Daarnaast moet je ook nog eens blijven smeren, waardoor je bezig blijft. Minerale zonnebrandcrème werkt heel goed én direct. Er is dus geen wachttijd van 30 minuten. Daarnaast hoef je pas weer in te smeren wanneer ze gezwommen hebben of het er om een andere reden is afgeveegd. Het blijft namelijk op te huid liggen, en zolang het er niet afgeveegd wordt, is het er nog en werkt het 🙂 Lees hier meer over waarom je geen synthetische zonnebrand zou willen gebruiken.

Zonnebrandcrèmes!

Wij gebruiken op dit moment de zonnebrandcrème van PureNuffStuff, die je kunt kopen bij HeelNatuurlijk. Ik heb meerdere zonnebrandcrèmes getest, waarvan je de resultaten hier kunt lezen.

Handige tip!

Ik vind het handig wanneer ik mijn dochter insmeer, om de zonnebrand op mijn handen te mengen met een klein beetje kokosolie. Dan smeert het net wat beter, wat prettig is voor ongeduldige dreumessen.

Hele dag in de zon geweest?

De zon droogt de huid wel uit, daarom is het handig om je kindje na een zonnige dag lekker van top tot teen even in te vetten 😉 Mocht de huid een beetje verbrand zijn, dan kun je handig aloë vera gebruiken, het liefst vers van de plant zelf (wij hebben er altijd eentje in huis). Daarnaast kun je insmeren met bijvoorbeeld kokosolie.

Kom maar op met die zonnige dagen!

Comments (4)

 1. Sandra 7 jaar geleden

  wat een goed artikel weer! Ik had een tijdje terug Biosol gekocht (stuk duurder als deze)om uit te proberen maar daar blijft zo’n witte laag van achter op de huid. Ik zie nu ook dat deze in de resultaten staat!! Superfijn al deze informatie!Toch maar een fles van Pure Nuff Stuff gaan halen! xxx

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Dankjewel 🙂 En succes met het uitproberen! 🙂

 2. Ellen 6 jaar geleden

  Hoi Sharon,

  Dit is alweer een ouder blog van je. Ik heb me nog eens verdiept in zonnecremes, en lees toch dat titaniumdioxide gevaarlijk kan zijn als dit in contact komt met de zon. Dit zit o.a in de crème van Pure Nuff Stuff en Mexitan. Heb jij daar nog meer informatie over? Alleen kokosolie vind ik wel erg riskant voor mijn dochter. Sommige gebruikers verbrandden juist extra door kokosolie. Lastig hoor, zonbescherming. Ik denk dat er niet echt een andere keuze is dan de genoemde twee merken..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*