Mijn ervaring met wasbare luiers

bamboozleIk had de knoop doorgehakt, wasbare luiers leken me toch wel erg fijn. Onze bijna kleuter is nu wel dag en nacht zindelijk, maar vooral de nacht heeft een lange tijd geduurd. Onze dreumes begint nu net het potje te ontdekken dus die heeft nog een lange weg te gaan. Denk dat je op deze manier toch ook nog een heleboel luiers kunt uitsparen.

Wat een keuze in wasbare luiers

Maar dan ga je kijken op de verschillende site’s die wasbare luiers verkopen. Niet te geloven hoeveel verschillende soorten er bestaan. Een goede tip die ik kreeg was om eens te kijken op het dragen en voeden forum. Hier is een heel deel van het forum speciaal voor wasbare luiers ingericht, dus met al je vragen kun je daar terecht.

Deze wasbare luiers koos ik

Waar ikzelf uiteindelijk voor heb gekozen zijn de bamboozle stretch luiers. Bamboe neemt veel vocht op dus vooral voor de nachten erg fijn. Nu, en hopelijk als ze wat groter is nog steeds.

Daarnaast heb ik een flink aantal strikluiers genomen. Die zijn budgetvriendelijk en een stuk dunner, waardoor ze voor overdag erg fijn zijn. Wel nemen deze wat minder vocht op dus regelmatig verschonen als je het droog wil houden 😉

Daarnaast heb ik overbroekjes met drukknoopjes, klittenband en 2 wollen overbroekjes (zie hier) gekozen. De wollen overbroekjes zijn voor de nacht omdat het goed aansluit zodat er nog minder kans is op lekkage. Ook hoef je deze niet supervaak te wassen, omdat wol zelfreinigend is. Voor overdag gebruik ik het liefst die met drukknoopjes want die krijgt ze zelf minder makkelijk open. Met dit warme weer draagt ze namelijk geen rompertje en vaak jurkjes 😉 Deze vind ik zelf het fijnst door een extra randje is alles goed beschermd tegen doorlekken.

2013-07-28T21:21:40+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

11 Reacties

  1. Jouke juli 31, 2013 om 8:58 am- Antwoorden

    Leuk die ervaringen te lezen en forums zijn inderdaad handig! Mijn man en ik gaan zelf binnenkort een worskhop volgen over wasbare luiers, waar we de verschillende luiers kunnnen zien, voelen, omdoen bij poppen etc om te bekijken wat we het handigst vinden. Is mogelijk ook een aanrader voor aanstaande ouders.

    • Simone juli 31, 2013 om 10:28 pm- Antwoorden

      Een workshop? Daar had ik nog niet over gehoord, had ik eerder moeten weten. Had veel uurtjes rondzoeken op internet gescheeld 😉

  2. Chantal juli 31, 2013 om 12:25 pm- Antwoorden

    Wij gebruiken nu bijna een jaar wasbare luiers. Gekochtbij de webwinkel van Kaatje Katoen. Erg fijne service! Mijn ervaring met wasbare luiers is wisselend. Wij hebben voor de nacht bamboozle strech omdat deze meer absorbeerd. Deze luier gaat op dn duur wel fkink naar urine ruiken. Zeker wanneer je hem met het wollen overbroekje gebruikt. De easyfit zijn een alles in een luier en dus erg makkelijk, ze absorberen alleen minder en is niet handig voor buikslapers (zoals onze dochter), al met al zijn wij het meest tevreden over de flexitots. Deze luier is niet zo groot als de bamboozle strech zodat baby’s en kinderen er goed in kunnen bewegen, maar hij absorbeert wel veel. Je kunt er leuke overbroekjes overheen trekken met klitteband of met drukknopjes (beter voor buikslapers). Het was voor ons even een zoektochtje, maar wij raden desondanks wasbare luiers aan iedereen aan!!

    • Simone juli 31, 2013 om 10:33 pm- Antwoorden

      Tot nu toe nog niet het probleem dat de luiers naar urine ruiken. Ja als je ze uittrekt ruik je wat maar vind ze veel minder stinken dan de wegwerpluiers. Moet nu zelfs kijken of ze gepoept heeft want ruiken doe ik het niet meer 😉 laat de luiers ook niet te lang liggen dan vind ik ze wel gaan stinken.

      • Chantal juli 31, 2013 om 11:09 pm- Antwoorden

        Het klopt inderdaad dat je de poepluiers niet meer ruikt. En wegwerp ruiken ook. Misschien komt het ook omdat ze de luier de hele nacht draagt en hij ’s morgens goed nat is. Ik vind ze in ieder geval geval behoorlijk sterker stinken dan de flexitots

      • Diana augustus 12, 2013 om 10:33 pm- Antwoorden

        Ik heb bij de Bamboozle stretch ook dat ze behoorlijk naar urine ruiken als mijn dreumes ze een tijdje om heeft. Ontlasting ruik ik daarentegen nauwelijks! Heel apart!

  3. Lise april 28, 2014 om 2:04 pm- Antwoorden

    Super om alle verhalen te lezen. Sinds ik voor het eerst zwanger was, ben ik veel bewuster gaan na denken over alles. Zo ook over luiers en milieu en de huidvriendelijkheid voor mijn kindje! Ik heb gekozen voor de wasbare luiers bij http://www.pocketluiers.nl Ze bieden goedkope en moderne luiers aan. Mooie prijs kwaliteit verhouding. Snelle service. Een aanrader voor ieder.

    • C september 4, 2014 om 2:50 pm- Antwoorden

      Bij mij is de plastic tussenlaag bij alle luiers van pocketluiers.nl losgelaten na een wassen vóór gebruik. Ik heb 10 nieuwe luiers gekregen, maar na 1x was hadden ze het weer. Erg slechte kwaliteit, geen aanrader en geen verdere oplossing voor het probleem. De luiers van little lamb heb ik tegelijkertijd gewassen en deze lijken van veel betere kwaliteit .

  4. Mirjam december 14, 2014 om 10:28 pm- Antwoorden

    Leuk te lezen dat je op latere leeftijd bij je tweede kindje begint aan wasbare luiers. Hier idem. Onze oudste is dag zindelijk, maar de jongste loopt voorlopig nog in de luiers en vraagt om een potje (om vervolgens alleen te zitten)
    Nu de eerste wasbare besteld, wachten tot ze binnen zijn en dan zien wat het ons brengt. Nog belangrijke tips/tricks? Weet je bijvoorbeeld een goede nachtluier voor een bijna 4 jarige ( smal) ?

Geef een reactie