Medicijnen: liever niet zeg!

Medicijnen: liever niet zeg!
maart 22, 2013 ilona

Vanmorgen las ik op een nieuwssite dat het medicijn, wat mijn zoon vanaf dat hij 4 maanden oud was heeft gekregen, om te proberen of dat misschien het wondermiddel zijn tegen zijn extreme overgeven, dodelijk kan zijn!! Er zijn in Nederland nu 4 sterfgevallen van bekend en het kan leiden tot hartritmestoornissen en hartfalen.

Liever geen medicijnen…

Zoals jullie al eerder van mij hebben kunnen lezen, ben ik ook niet zo van het vaccineren. Of in ieder geval, ik probeer het te beperken tot het minimale en als er al gevaccineerd wordt dan sowieso niet voor het 2e levensjaar. Ook medicijnen probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen, maar wat dit “antibraakmiddel” betreft zagen wij dit toen nog als ons enige redmiddel. We lagen op dat moment in het ziekenhuis, hij groeide niet en zijn benen en armen waren zo dun als luciferhoutjes. Dan wil je niks liever dan dat hij zijn voeding binnen houdt en een beetje aan komt.

Elke 2 uur voeden en koemelkvrij eten…

Toen ik dit vanmorgen las schrok ik er best wel van natuurlijk. Gelukkig hebben we het maar een maand of 2 – 3 gebruikt en is er niks aan de hand, maar voor mij wel weer even heel duidelijk dat je als ouder zelf gewoon heel kritisch moet zijn op wat je je kind(eren), maar ook jezelf, geeft qua medicijnen. Het medicijn werkte niet eens, soms dachten we van wel, maar het heeft nooit echt zoden aan de dijk gezet. De verbetering kwam pas toen ik hem elke 2 uur ging voeden en koemelkvrij ben gaan eten. Met zo’n oplossing komt een arts dan weer niet, daar moet je zelf achter komen…

Blijf kritisch en check goed!

In ieder geval bevestig dit voor mij weer dat we er goed aan doen niet klakkeloos alles te volgen, maar zelf altijd kritisch te blijven en zelf goed te checken of iets nou echt nodig is en misschien wel meer schade kan aanrichten dan dat het goed zou doen.

Comment (1)

  1. Jo-Ann 7 jaar geleden

    Ik ben het helemaal met je eens. Mijn zoon heeft ook zo’n middel gehad wat als anti braakmiddel moest gelden, zal vast dezelfde zijn. Hij was toen 6 maanden oud. Ik heb er toen maar 1 gegeven (1 zetpil) en ben gaan speuren op internet en heb direct de behandeling stopgezet. Een slimme kinderarts gaf me later gelijk. Medicijnen kun je niet altijd voorkomen, maar wel blijven nadenken. Met voeding bereik je zoveel meer, ook weer om de nare sporen die veel medicijnen achterlaten weer uit te wissen en een lichaam weer optimaal en energievol te maken.

    Ik krijg deze zomer weer een kleintje erbij en ben zo aan het twijfelen over de inentingen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*