Hoe schoon is het kinderdagverblijf?

Vast wel schoon. Daar zijn namelijk richtlijnen voor. In een kinderdagverblijf wordt dagelijks schoongemaakt, dat moet ook wel, met al die kindjes die alles vies maken! 😀 Ik heb er hier maar één rondlopen, maar die maakt al veel vies – moet je nagaan 🙂 Ik schreef al eerder dat ik gifvrij schoonmaak. Ik maak gebruik van schoonmaakmiddelen die (meestal zelfgemaakt) geen synthetische en gevaarlijke stoffen bevat. Ik hou van puur natuur. Ik hoef geen giftige stoffen in mijn eten, niet in mijn verzorgingsproducten en ook zeker niet in mijn schoonmaakmiddelen.

Verantwoord schoonmaken bij de kinderopvang

Misschien denk je – wat doet die mama nu weer moeilijk, het valt toch allemaal wel mee met al die gifstoffen? Sinds ik bewust ben van gifstoffen, weet ik dat ze overal zijn. Dus overal een beetje, wordt al snel een beetje veel. Dat wil ik vermijden waar het binnen mijn macht ligt. Op schoonmaakmiddelen staan allerlei waarschuwingen met doodskopjes enzo. Dat schoonmaakmiddel verspreid je door je huis, in hetzelfde huis waar je kinderen kruipen, spelen, van de grond eten, hun speelgoed kauwen, enzovoort. Ik ben thuismama, dus ik bepaal waar er mee wordt schoongemaakt, en ik kies voor natuurlijk en gifvrij. Als mijn dochter naar een kinderdagverblijf of gastouder zou gaan, zou ik zeker de voorkeur hebben dat zij alles reinigen met verantwoorde schoonmaakproducten zonder gifstoffen.

Mama Clean bij de kinderopvang

De nieuwe campagne van Mama Clean, waar de bekende website Babybegood aan heeft meegewerkt, is gericht op het gifvrij schoonmaken binnen de kinderopvang, in samenwerking met Ecover. Ik vind dit echt een mooi initiatief, gezien kinderdagverblijven waarschijnlijk geen tijd hebben om net als ik zelf hun allesreiniger e.d. te gaan maken, kunnen ze gebruik maken van de producten van Ecover, die net zo goed werken als elk ander product (is mijn ervaringsdeskundige mening).

Kinderdagverblijven kunnen zich opgeven en ontvangen dan gezonde schoonmaaktips zonder gevaarlijke stoffen. Leuk! Doen!

Ik zeg, delen!

2013-09-08T20:55:41+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Eén reactie

  1. Tessa september 12, 2013 om 9:33 am- Antwoorden

    Hi Sharon,
    Leuk om te lezen dat je ook zelf je schoonmaakmiddelen maakt! Sinds kort doe ik dit ook, hoewel simpel schoonmaakazijn voor bijna alles ook heel goed werkt. Maak je ook zelf wasmiddel? Ik ben net als jij thuismama, en merk dat het wel puzzelen is qua budget nu ik niet meer werk. Wat is jouw maandelijks budget ongeveer?

Geef een reactie