Groene aanslag schoonmaken zonder gif

Even een korte tip nu we steeds vaker van het zonnetje mogen genieten. In de wintermaanden ontstaat er vaak van die groene aanslag op tuinmeubels en bestrating. Vaak wordt die in de lente met allerlei dure chemische middeltjes verwijderd. Maar dit is helemaal niet nodig! De zon doet meestal al goed zijn best maar kan een beetje hulp goed gebruiken.

Hoge druk spuit?

Tegels worden vaak al mooi schoon door er met een hoge druk spuit overheen te gaan. Maar soms heb je aanslag op iets waar een hoge druk spuit misschien iets kapot zou maken. Zo hebben wij in onze tuin een soort Japanse schermen. Een houten zwart framewerk met daarachter een wit douche gordijn gespannen. Dit witte doek word in de winter langzaam aan een groen gordijn, niet echt de bedoeling šŸ™‚

Dag groen!

Zodra de eerste zonnestralen beginnen te komen spuit ik de schermen in met pure azijn. Het is wel handig als het dan een aantal dagen ook droog zonnig weer blijft maar ja we wonen nu eenmaal in Nederland en dat is soms lastig šŸ˜‰ Maar anders gewoon een aantal keer herhalen tot je het gewenste resultaat hebt. Denk dat een wit douchescherm toch wel 1 van de lastigste dingen is om groene aanslag van te verwijderen. Zie de voor en na foto voor het verschil na 1 keer inspuiten!

Voor!
image-4
Na!
image-5

Trouwens wel oppassen in de buurt van je planten die schijnen een straal pure azijn ook niet echt fijn te vinden!

2014-04-18T14:41:47+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

3 Reacties

 1. Margo april 22, 2014 om 9:32 am- Antwoorden

  Wat een verschil! En ik blij met deze tip. Maar wat voor azijn moet je gebruiken, schoonmaakazijn of keukenazijn?

  • Simone april 22, 2014 om 11:29 am- Antwoorden

   Kan allebei, schoonmaakazijn is geloof ik iets geconcentreerder maar daardoor ook iets minder natuurlijk. Zelf heb ik pure naruurazijn gebruikt.

 2. Kim maart 6, 2015 om 11:56 am- Antwoorden

  Wordt het er ook wit van? Kan ik het ook op mijn antracieten tegels gebruiken ;)?

Geef een reactie