De navelveter – een alternatief op de navelklem

De navelveter – een alternatief op de navelklem
mei 1, 2014 sharon

navelveter3Een hele lieve lezeres stuurde mij een mailtje of ik wel eens gehoord had van de navelveter. Zij had dat gebruikt en was er heel blij mee. Ik had daar nog nooit van gehoord en ging even rond zoeken. Toen ik het gelezen had, vond ik het wel wat, dus ik heb er twee besteld.

Wat is een navelveter?

Eigenlijk gewoon een veter, maar dan voor het afklemmen van de navelstreng. Deze neemt dan de plaats in van de grote plastic navelklem. Je weet wel, die giga klem die precies op die lijn van de luier van je baby zit.

Dik, stug en taai

Ik vroeg het nog even bij mijn verloskundige. Dat ik graag een navelveter mee wilde nemen en of ze wist hoe dat werkte. En of ze het niet vervelend vond. Mijn verloskundige kende het en vond het geen probleem als ik dat zou meenemen. Wel vertelde ze dat het wat moeilijker was dan de navelklem, want de navelstreng is dik, stug en taai en je hebt wat kracht nodig om die even dicht te veteren 🙂 Ze kon dus niet 100% zeker zeggen dat het zou lukken, om die reden.

Eruit eruit!

Dat vind ik niet zo erg, het is niet echt een giga belangrijk iets. Ik vind het een leuk en handig alternatief, maar ook weer niet dermate belangrijk dat ik met mijn voeten ga stampen en huilen als het op dat moment even niet lukt. Ik ben dan allang blij dat m’n baby eruit is, denk ik.

Online te koop

Toch vind ik het wel leuk om even te vermelden. Als dat ding eenmaal goed zit, heb je veel minder last van de navelstreng die eerste week. Je kunt ze online kopen, bijv hier (waar ook de foto van is overigens).

Veters knopen!

Je kunt op dit plaatje zien hoe je zo’n ding moet knopen 🙂 De meesten schaffen er twee aan, voor het geval de eerste mislukt.
Ach ja, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt 🙂
navelveter2

Comment (1)

  1. Paula 5 jaar geleden

    Nog even een tip: vooral niet te dicht achter het touwtje afknippen! Helaas de verloskundige van mij gedaan (kende het hele begrip navelveter niet, maar was het bereid te proberen, dus verder alleen maar haar dankbaar), waardoor toen de navelstreng op ging drogen de veter er na 1,5 dag af viel (uiteraard midden in de nacht toen de kraamzorg er niet was…) en ik ZELF alsnog een navelklem erop heb moeten zetten… En dan te bedenken dat ik voor die veter had gekozen omdat ik zo’n gigantische klem op zo’n babybuikje altijd maar brrr vond. Haha, mocht ik zelf die klem gaan zetten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*