Spel: Eten als prinsen en prinsessen

Spel: Eten als prinsen en prinsessen
augustus 31, 2018 sharon
In spel

Dit spel doen we om te oefenen om te eten in restaurants. Dan gaan we zo netjes mogelijk eten en drinken, en dat overdrijven we natuurlijk ook een beetje. De eerste keer deden we dit met een fruithap. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je het natuurlijk doen wanneer je wilt.

Pak je mooiste bestek, je mooiste borden en doe je mooiste kleren aan. Prinsessenjurken, superhero pakken, etc. Hoe dat er ook voor je kinderen uitziet.

Wat heb je daar bij nodig? Heel mooie bordjes, heel mooi bestek, servetten, mooie glazen.

Zet dat tussendoortje al klaar zoals je het gaat serveren. Dit kan gewoon een banaan zijn op een bord.

Roep je kinderen erbij (niet aan tafel) en bedenk wat prinsen en prinsessen doen volgens hen. Zeg dan soms om ze te helpen ‘ik denk dat prinsen en prinsessen mens zijn, en geen aapjes’, ‘ik denk dat prinsen en prinsessen rustig praten’, ‘ik denk dat prinsen en prinsessen stil zitten’, ‘ik denk dat prinsen en prinsessen met mes en vork eten’, ‘ik denk dat prinsen en prinsessen zo hun mond schoonmaken, wist je dat?’ (laat zien dat je een servetje dept op je mond). Etc. Bedenk zoveel je kunt.

Laat je kinderen dan aan tafel zitten en serveer het tussendoortje.

Laat ze met mes en vork eten, overdrijf, en praat met elkaar over het eten.

Waarom dan?

Wanneer je ergens gaat eten, herinner je kinderen dan dit spel. Vertel dat dit een plek is waar je zo netjes kan eten zoals jullie geoefend hebben. Herhaal uitgebreid alle leuke prins en prinsesseneet trucjes en doe ze samen ook. Zo weten je kinderen al waar je het over hebt, wanneer je iets van ze vraagt 🙂

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*