Wintersmoothie vol vitamine c

In de winter kun je gemakkelijk een extra portie vitamine C gebruiken, dat houdt ziekten en verkoudheden lekker buiten de deur. Gelukkig zijn er wintergroenten die vitamine C bevatten en zelfs een kruid dat in de winter goed verkrijgbaar is. Vitamine C verdwijnt bij verhitting, daarom is het zo slim om deze groenten ook in een smoothie te verwerken!

Het recept

Je hebt nodig: handje gesneden boerenkool, handje peterselie, 3 peren (zonder stokje, het klokhuis laat ik wel altijd zitten), 1 tl kaneel, 2 glazen water, 4 klontjes ijs

Doe alle ingrediënten in een blender en blend alles smooth.

Kijk voor meer smoothie recepten eens in de Groene Smoothie Revolutie of in dit leuke e-book vol inspiratie!

2013-06-24T09:40:32+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

4 Reacties

 1. Linda februari 2, 2013 om 9:57 am- Antwoorden

  Hai Sharon! 🙂 Toevallig wilde ik morgen net een smoothie met boerenkool en peer gaan maken! Volgens mij voel je steeds aan wat ik in huis heb he haha. Drink er nu een met boerenkool, banaan en bosbessen. Ik vroeg me alleen af voor hoeveel personen de smoothie is? Heb je dit aangepast op je lezers, of gebruik je zelf ook slechts een handje op 3 stuks fruit? 🙂

  Groetjes!

  • sharon februari 2, 2013 om 1:12 pm- Antwoorden

   Een hand boerenkool en een hand peterselie is twee handen hoor! En alles is relatief, de peren waren vrij klein.

   • Linda februari 2, 2013 om 6:08 pm- Antwoorden

    Woops.. Ik miste de peterselie, sorry! Onze peertjes (bio+) zijn ook maar klein, komt goed dus 🙂

 2. Susan Svkodc februari 3, 2013 om 8:22 pm- Antwoorden

  Lekker. Hier zeker in de winter elke dag ofwel boerenkool ofwel spinazie in een smoothie of sapje. Je proeft er niets van en inderdaad een mooie manier om makkelijk een grote dosis vitaminen binnen te krijgen! Yum!

Geef een reactie