Wat doe je met linzen?

Zo jammer dat ik dit niet al veel eerder wist: linzen zijn lekker! Aantal maanden geleden heb ik ze voor het eerst gegeten en inmiddels maak ik elke week wel iets met linzen. Zal ons favoriete recept met jullie delen. Het is zo simpel maar zo lekker.

Benodigdheden:

Linzen (ik gebruik vaak de rode die je zelf nog kookt)
Diverse groenten
Knoflook
Ui
Lepel kokosolie
Tomatenstukjes (zonder vel) of fles gezeefde tomaten
Eventueel witte vis, gehakt of spekjes
Schrijf expres geen hoeveelheden op zo kun je zelf bepalen of je meer groente wil of meer linzen.

Hoe te bereiden

Kook de linzen voor of spoel de voorgekookte linzen af. Verwarm de pan en bak de ui in kokosolie. Voeg de groente toe en roerbak ze kort. Daarna de linzen en de tomaten erbij. Lekker laten pruttelen en dan opsmullen! Dreumes vindt dit erg lekker dus een goeie manier om haar veel groentes te laten eten. Peuter vind het alleen lekker als er champignons in zitten, dus die doen we er maar altijd doorheen 😉

O als je er vis of vlees doorheen doet bak je die samen met de ui als eerste zo weet je zeker dat het goed gaar is.

Variatietip

In combinatie met bonen en chilipeper krijg je een leuke variant op een chili con (of sin) carne!

Meer met linzen

Ander recept met linzen dat ik eens wil proberen zelf te maken zijn papadums. Superlekker bij curry of hummus. Koop ze nu weleens in de supermarkt, ben benieuwd hoe ze zelfgemaakt smaken.

2013-06-30T21:01:47+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

2 Reacties

  1. Nikki juli 5, 2013 om 2:51 pm- Antwoorden

    Hoi hoi, ik heb ook nog een lekker ‘Turks’ recept met linzen!
    Nodig :
    225gram bulgur
    450ml boullion
    1blik linzen
    1 ui
    1 paprika
    Tomatenpuree
    Chilivlokken
    Verder alle groenten die je er graag aan toevoegd! Mijn baby van 1 jaar is gek op champignons of stukjes wortel erdoor.

    Spoel de bulgur om met koud water en zet weg.
    Bak de ui met groenten in een beetje kokosolie. Voeg hier de chilivlokken en de tomatenpuree aan toe. Vervolgens de bulgur nog eventjes mee bakken. En afblussen met de boullion. Laat het geheel pruttelen met de deksel op de pan en proef na 20 minuten of de bulgur gaar is. Roer de linzen erdoor en afyet olsun!(eet smakelijk!)

    Mijn dochter haar lievelingseecept! Heerlijk met een flinke toef (soja) yoghurt!

    Groet Nikki

    • Nikki juli 5, 2013 om 2:52 pm- Antwoorden

      Ow en de tomatenpuree is naar smaak ik gebruik meestal een eetlepel!

Geef een reactie