Warme chocolademelk zonder geraffineerde suiker, zuivel en soja

warme chocolademelkWarme chocolademelk is altijd zo heerlijk in de winter. De slagroom hoeft voor mij niet zo, maar die warme chocolade mis ik niet graag! Laatst mocht ik bij Diana het recept dat op Voedzo verschenen was proeven (volg je het nog?). Die was zo lekker dat ik het thuis meteen meerdere keren heb geprobeerd, totdat mijn rijstmelk op was en ik voor de leuk de kokos-rijstmelk van Provamel probeerde. En ja hoor, de lekkerste warme chocolademelk ooit was geboren. En de chocomelk is zonder geraffineerde suikers, zonder zuivel (ook geen koemelk dus) en zonder soja. Heerlijk!

Zo maak je het

Dit heb je nodig voor één kop: 1 tl cacao, 1 tl agave/honing/ahornsiroop/etc, 2 el kokend heet water, aangevuld met opgewarmde rijst kokosmelk van Provamel (te koop in de biowinkel, ik hoef niet per se reclame te maken voor dit merk, maar volgens mij bestaat er geen ander merk die dit heeft)

  • Doe de cacao en zoetmiddel in je kop
  • Giet het hete water erbij en meng goed
  • Giet de verwarmde kokos rijstmelk erbij en klaar ben je!
  • Genieten dus
2012-12-21T11:44:48+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

6 Reacties

  1. Roxanne november 16, 2013 om 10:47 pm- Antwoorden

    Zojuist gemaakt en het was overheerlijk. Dank je wel!

  2. Debbie november 23, 2013 om 3:47 pm- Antwoorden

    Hoi,
    Ik zag dit recept en kreeg er gelijk zin in, al heb ik wel een vraag, is het aan te raden om deze kokosmelk te gebruiken of kan het ook met ander kokosmelk. Ik heb kokosmelk gehaald bij de coöp. Kan ik deze ook voor de chocolademelk gebruiken????
    Groetjes Debbie

    • sharon november 26, 2013 om 9:46 pm- Antwoorden

      Hai! Het kan wel, maar het wordt dan wel anders (vrij zwaar is het dan, misschien eventueel aanlengen met water 🙂 )

  3. Vroni december 15, 2013 om 2:59 am- Antwoorden

    Ik maak dit met speltmelk (ongezoet maar heel zoet van smaak): echt geen zoetstof bij nodig! Gewoon cacao met beetje water mengen, “melk” erbij en heerlijk.

  4. Jeanine augustus 10, 2014 om 5:49 pm- Antwoorden

    Hoi,
    Gebruik je voor dit recept ‘normale’ cacao of rauwe cacao?
    Groetjes

    • sharon augustus 15, 2014 om 10:30 am- Antwoorden

      Je verhit het, dus ik gebruik gewoon normale cacao, als je het verhit is raw tenslotte niet meer raw 🙂

Geef een reactie