Warm winterfruit

Warm winterfruit
februari 7, 2014 simone

imageNa een zachte winter lijkt de lente Nederland nu al te bereiken. Eerlijk gezegd ben ik zelf wel al toe aan de lente, maar heb de sneeuw wel gemist dit jaar. Onderstaand recept is een echt winterrecept, maar past ook bij het zachte weer op dit moment 🙂

Walnoten superfood

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Benodigdheden

50 gram walnoten
2 zachtzure appels
2 stevige handperen
4 el citroensap
6 el pure appelsap
2 tl kaneel
1 el rozijnen
Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Hak de walnoten in stukjes. Appel en peer schillen en klokhuis verwijderen. In plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. in pan kokosolie smelten en de appel en peer op halfhoog vuur minuutje roerbakken. Kaneel, appelsap en rozijnen toevoegen en nog even een minuutje door laten sudderen. Vuur uit en de stukjes walnoot erdoor roeren. Direct serveren, smakelijk 🙂

Variatietip

Voeg een scheutje vanille extract toe.

Comments (4)

  1. Marielle 5 jaar geleden

    Mijn zoontje vroeg om een verassingstoetje vandaag ( sinds wij als ontbijt een shake hebben waar ook yoghurt in zit, hebben we na het eten geen behoefte meer aan een toetje) dus ik denk dat ik dit vandaag als verassingstoetje ga maken

  2. Lydia 5 jaar geleden

    Hmm lekker! Ik ben allergisch voor rauwe appel, maar als ze warm geweest zijn gaat het goed. Dit ga ik zeker eens proberen:-)

  3. Samira 5 jaar geleden

    Kleine aanvulling: als groot fan van vanille gebruik ik zelf ook regelmatig vanille extract. Dus ook in m’n dagelijke smoothie. Pas in week 13 van m’n zwangerschap besefte ik mij dat er in de dagelijkse scheut vanille die ik door m’n sapje mixte, 30% alc. zit!
    Zelfs na verhitting blijft de alc. aanwezig.
    Al gaat het om maar een paar mililiters, omgerekend tikt het door het hoge alc. percentage toch flink aan; in verhouding zelfde hoeveelheid alc. als in meerdere glazen wijn in mijn geval.
    Niet leuk 🙁

    • Auteur
      Simone 5 jaar geleden

      Dan maar gauw gewoon vanillepoeder gebruiken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*