Verantwoorde smoothies voor kinderen

Al jarenlang geef ik mijn dochter smoothies. De ene keer met meer succes dan de andere keer. Ik ben gezegend met een kritische eter, wat irritant kan zijn, maar het hoeft niet. Het daagt me uit om allerlei dingen uit te proberen en door de jaren heen kan ik nu toch zeggen dat ik de frustrerende factor eraan achter me heb gelaten.

Smoothies – een handige aanvulling

Alle dingen die ik heb ontdekt, ervaren en ook heb gelezen van degezondemama lezers en hun kids, heb ik bij elkaar gebracht in een boekje (e-book). Met de juiste info en de juiste manier om de smoothies te maken, kunnen ze heel handig en voedzaam zijn. Zeker wanneer je weinig tijd hebt of onderweg bent. Ideaal op deze momenten! Dan kun je je kind toch niet iets verantwoords bieden waar ze lekker vol van zitten.

Mijn peuter drinkt geen tarwegras

Gezien ze -met dat idee- het wel moeten drinken (en niet weigeren dus), heb ik het boek samengesteld. Kinderen zijn namelijk niet zo gevoelig voor gezondheidshypes. Ik kan wel vertellen aan mijn peuter dat tarwegras, chlorella en stukjes spinazie in je drinken heel gezond zijn, maar dat interesseert haar helemaal niets. Ze is nog heel puur en is niet gevoelig voor marketing, maar drinkt vooral gewoon wat ze lekker vindt, wanneer ze daar zin in heeft.

Basisrecepten + variatie!

Met de juiste info, combinaties en oefening kun je leren wat je kind lekker vindt. In het boek deel ik 10 basisrecepten en geef ik per recept een a4’tje vol ideeën hoe je zou kunnen variëren op het betreffende recept. Ook noem ik vervangingen, mocht je kind bepaalde ingrediënten niet mogen drinken. En met alles wat je misschien weet over smoothies en hebt geprobeerd, neem ik je voor de kids weer mee naar ‘back to basic’. Dat werkt hier perfect!

Klik hier voor meer info

Smoothies-voor-kinderen-SHOP

2014-09-07T09:47:37+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Geef een reactie