Vegetarische kipsaté

Vegetarische kipsaté
februari 17, 2014 Susan

vega kipsateLekker voor op een toastje, op brood of als “dressing” door een salade. Vegetarische Kipsaté, met kipstukjes van de vegetarische slager. (sorry de foto is ’s avonds genomen)

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje vega kipstukjes van de vegetarische slager
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 flinke eetlepels pindakaas (lekker met stukjes)
  • 3 eetlepels tamari (gefermenteerde sojasaus)
  • 1 eetlepel koriander-wasabi woksaus van Lima
  • 100 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels plantaardige room (spelt- of haverroom) of mayonaise

Hoe bereid je het?

  • Fruit de ui glazig in wat kokosolie
  • Voed de kipstukjes toe en bak knapperig  met de koriander woksaus, laat afkoelen
  • Verwarm de melk en de pindakaas en roer ondertussen goed tot het goed gemengd is
  • Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak de tamari toe
  • Roer de vega kipstukjes erdoorheen en voeg wat room toe tot de gewenste dikte
  • Gebruik je het door een salade, dan kun je eventueel nog extra olijfolie toevoegen

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*