Vegetarische gevulde druivenbladeren (uit eigen tuin)

gevulde druivenbladeren 1Hmm echt zo’n vakantiegerecht, gevulde druivenbladeren… Maar nu hebben wij voor het tweede jaar een druivenstruik in de tuin én bleven we deze vakantie thuis. Toen ik alle bladeren van de druivenstruik die het zonlicht bij de trossen weg hielden aan het weghalen was, kreeg ik ineens zin in gevulde druivenbladeren. Tja dan moet je iets, dus een stel grote bladeren bewaard en maar een stukje Griekenland (of een ander mediterraan land) naar Nederland gehaald? En aangezien ik dus vegetariër ben, werd het een eigen creatie…

Nodig voor 5 gevulde druivenbladeren

  • 5 mooie druivenbladeren
  • 100 gr quinoa (of couscous of rijst, net wat je lekker vindt)
  • 50 gr feta
  • aantal takjes verse  munt
  • olijfolie
  • snufje zout

Bereiding

  • spoel de druivenbladeren schoon onder stromend water en leg ze 3 minuten in
  • IMG_1025kokend water om zachter te worden.
  • spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken
  • kook ondertussen de quinoa 3 minuten in kokend water en giet af
  • verkruimel de feta in blokjes
  • snij de blaadjes munt fijn
  • meng alles goed door elkaar, voeg naar smaak zout toe
  • leg een blad met de nerf naar boven voor je neer, verwijder het steeltje (op de foto eerst niet gedaan, maar is wel veel handiger)
  • leg een schep van het mengsel midden in het blad en vouw de zijkanten naar binnen
  • rol dan het blad vanaf de steelaanzet richting de punt strak op
  • leg de rolletjes op de naad in een pan met dikke bodem en een laagje olijfolie
  • wil je een grote hoeveelheid maken, dan kun je meerdere lagen in de pan leggen, leg de
  • IMG_1026rolletjes lekker strak tegen elkaar aan
  • vul de pan aan met kokend water
  • leg een bord in de pan om te voorkomen dat de rolletjes loslaten door het koken
  • laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes koken (doe je dit korter dan blijven de bladeren
    taai)

De gevulde druivenbladeren zijn zowel warm als koud (mijn favoriet!) erg lekker. Eet smakelijk!

2013-08-04T23:27:30+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie