Vanillecakejes met chocotopping

vanillecupcakesOm heel eerlijk te zijn waren de vanillecakejes op het verjaardagsfeest van mijn kleuter geen vanillecakejes, ik was namelijk vergeten om de vanillepoeder toe te voegen 🙂 Ondanks dat waren ze nu ook lekker, maar ik vind de vanilleversie net iets lekkerder.

Benodigdheden voor de cakejes

40 gram kokosmeel
40 gram kokosolie
40 gram honing
1 tl vanillepoeder
4 el water
3 eieren
1/4 tl zout
1/4 tl baking soda

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de droge ingrediënten door elkaar. Kluts de eieren los en voeg de honing en gesmolten kokosolie eraan toe. Voeg de 2 mengsels bij elkaar en roer even goed door. Voeg beetje bij beetje het water toe zodat het beslag iets vloeibaarder word. Laat het beslag ongeveer 10 minuten rusten. Voeg eventueel nog wat extra water toe en roer nog even door. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak in ongeveer 15 minuten gaar.

Ingrediënten voor de chocotopping

Kokosolie
Cacaopoeder
Kokosbloesem poedersuiker (dit kun je eventueel zelf maken)

Bereidingswijze

Klop de kokosolie op en voeg daarna naar smaak de cacao en kokosbloesemsuiker toe. Zet het even in de koelkast om wat op te stijven en smeer dan een klein laagje op de cupcakes.

Deze topping is op deze manier erg lekker uit de koelkast doordat het dan echt een krokant chocoladelaagje bovenop het cakeje vormt.

2013-11-22T13:59:52+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

6 Reacties

  1. Krista november 28, 2013 om 1:27 pm- Antwoorden

    Bedankt voor het recept! Lekker makkelijk! Ik ga die vanavond eens maken!

  2. Miranda november 29, 2013 om 11:48 pm- Antwoorden

    Ik heb ze net gemaakt maar blijven wat zacht nadat ze zijn afgekoeld. Hoort dat bij het bakken met kokosmeel misschien? Ik heb het recept precies opgevolgd! Alvast bedankt voor je reactie!

    • Simone november 30, 2013 om 7:55 am- Antwoorden

      Bij mij worden het redelijk stevige cakejes. Ik neem aan dat je met zacht bedoeld dat ze misschien nog niet helemaal goed gaar zijn? De cakejes zijn wel een beetje smeuïg, het word geen droge hap. Als je volgende keer na het bakken met een prikker in het cakeje prikt moet die er schoon uitkomen dan is het cakeje goed gaar.

      • Miranda december 1, 2013 om 9:32 pm- Antwoorden

        Hoi! Dank voor je reactie. Volgens mij waren ze wel gaar, maar echt stevig vond ik ze niet, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel met glutenvrije baksels. Smeuïg waren ze wel, hihi, en overigens heerlijk. Ik had er een eigen frosting opgemaakt van carobe agave en kokosolie (ik had geen cacaopoeder en was te lui om de kokosbloesemsuiker tot poeder te vijzelen).

  3. tam december 9, 2013 om 11:53 pm- Antwoorden

    Hoi! Is bakingsoda ook te vervangen door wijnsteenzuur poeder of bicarbonaat poeder? En vanillepoeder door vanillestokjes? Bedankt lijkt me lekker voor de kids!

    • simone augustus 8, 2014 om 3:20 pm- Antwoorden

      jahoor je kunt ook prima wijnsteenzuur of bicarbonaat poeder gebruiken. volgens mij is bicarbonaat trouwens een ander woord voor backing soda. en de inhoud van vanillestokjes is vanillepoeder!

Geef een reactie