
Susan mailde me een heel leuk recept voor heerlijke appelframboos muffins van speltmeel met prinsessenglazuur, met frambozensmaak. Hoe leuk is dat! De dochter van Susan heeft deze getrakteerd op haar 4e verjaardag en wie weet vinden meer mensen dat wel een goed idee 🙂 Hier volgt het recept! Het recept is vrij van geraffineerde suikers, vrij van tarwe, volkoren, eventueel zuivelvrij en nootvrij. Enneuh.. Susan, nog gefeliciteerd en bedankt voor het delen van je geweldige recept!!
Dit heb je nodig (voor 30 muffins)
3 appels, fijn gesneden
250 gram (diepvries) frambozen, gepureerd
150 gram kokosolie (ik heb gewoon met kokosgeur)
150 gram roomboter (of ook kokosolie voor zuivelvrij)
4 eieren
560 gram volkoren speltmeel
4 tl kaneel
8 tl wijnsteenbakpoeder
100 gr kokosbloesemsuiker (of palmsuiker oid) -> of minder als het niet voor bezoek is wat suikerverslaafd is 😉
snufje keltisch zout
(evt 100 ml vlierbessap)
Zo maak je de muffins
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
- Meng in een kom de kokosolie, boter, eieren, volkorenspeltmeel, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout, vlierbessap
- Roer de appelstukjes en gepureerde frambozen erdoorheen
- Doe het beslag in muffinvormpjes
- Zet ze ± 25 minuten in de oven
- Laat goed afkoelen
Zo maak je het prinsessenglazuur
- Verwarm in een pannetje 150 gr kokosolie, pureer hier 250 gr (diepvries) frambozen, 3 el kokosbloesemsuiker (of minder voor een frisser glazuur) en 50 ml sojaroom door.
- Laat iets afkoelen.
- Doop de muffins in het glazuur en laat opstijven in de koelkast of vriezer
Comments (5)
-
Ziet er goed uit, die onthoud ik 🙂 Ik heb namelijk een dochter die nog 4 moet worden. 😉
-
van de 15 kinderen was er maar 1 meisje die het niet lekker vond… Best goed resultaat toch?! Ook de volwassenvisite vond het heerlijk…
-
-
Heb de ingredienten in huis, ben benieuwd . mn dochter geeft morgen haar kinderfeestje. bedankt alvast, ziet er heel leuk uit.
-
Leuk! Hoe zijn ze geworden?
Nog gefeliciteerd met je dochter!
-
-
Leuk recept! Kan vlierbessap gewoon weggelaten worden of is er dan nog ander vocht nodig?