Stracciatella roomtaart met banaan

IMG_4610Deze taart heb ik met Kerst gemaakt en eindelijk heb ik het allemaal even uitgetypt. Hij was fantastisch lekker en heel snel op toen ik deze meenam op visite. Hij is echt verrassend goed gelukt, dus deze maken we nog een keertje 😉 De taart is zonder geraffineerde suiker, zuivel en gluten. Had ik al gezegd dat hij heel lekker is?

Dit heb je nodig

Voor de bodem:
100 gram amandelen
100 gram Medjoul dadels

Voor de vulling:
200 gram cashewnoten (min. 6 uur geweekt in water en afgespoeld)
2 el rauwe honing
1/2 tl citroensap
1 tl vanillepoeder
80 gram gesmolten roomboter of kokosolie
4 Medjoul dadels, in stukjes gesneden
80 gram Vivani 92% chocolade, in kleine stukjes gehakt (+ eventueel een beetje voor de garnering)
3 rijpe bananen (2 in stukjes + 1 banaan in plakjes voor bovenop de taart)

Zo maak je het

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier
Hak de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot het fijn is
Als het niet plakkerig is, voeg dan 1-2 tl water toe
Druk de bodem in de springvorm en zet deze eventjes in de koelkast terwijl je de rest maakt
Hak in de keukenmachine de cashewnoten, honing, citroensap, vanillepoeder en roomboter tot een glad mengsel
Doe het beslag in een kom en roer de stukjes dadels, chocolade en bananen er doorheen
Verdeel het over de bodem in de springvorm
Verdeel de laatste banaan over de bovenkant en eventueel wat chocoladerasp
Zet de taart goed afgedekt een aantal uur in de koelkast

2015-01-29T11:46:39+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

3 Reacties

  1. Deirdre januari 29, 2015 om 10:05 am- Antwoorden

    Ziet er heerlijk uit en klinkt ook erg lekker! Deze gaat in m’n archief 🙂

  2. Michelle januari 29, 2015 om 6:01 pm- Antwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen. Ik ben sinds kort (maandje of 2) gezonder aan het eten ongeveer volgens paleo. Het gaat best goed 🙂 nu kom ik regelmatig overal heerlijke baksels tegen en vroeg me af; is dat dan ook echt gezond? Ik snap dat je niet een taart per dag moet eten maar stel dat je zoiets 1 keer per week bakt en 2x per week een taartpuntje eet? Kan dat dan kwaad als je af wil vallen? Groetjes!

    • sharon januari 30, 2015 om 11:31 am- Antwoorden

      Hai!! Het is idd niet het meest gezonde haha, het is niet zo voedzaam als ‘normaal’ eten. Het kan op zich geen kwaad, maar als je merkt dat je niet echt afvalt of niet voldoende, of je bereikt een plateau, is weglaten wel een optie 🙂 Het ligt natuurlijk ook aan wat je verder nog eet 😀 succes!

Geef een reactie