Recept voor simpel stoofpotje

Recept voor simpel stoofpotje
april 16, 2014 simone

Ook hier in huis zijn we fan van stoofpotjes. Doordat je het van te voren klaarmaakt en daarna lekker laat sudderen heb je precies rond het tijdstip dat de kinderen moe worden (meestal rond de tijd dat je moet koken) de tijd om rustig samen een boekje te lezen. Vaak maken we gelijk genoeg voor 2 dagen dus dat is dan dubbel makkelijk 🙂

Als je een werkende mama bent kun je dan dus ook bijvoorbeeld dit gerecht op zondag maken en dan heb je het maandag makkelijk. Sharon had laatst al een recept met pompoen gegeven. Hierbij de creatie van mijn man, beetje een Frans stoofpotje is het geworden.

Benodigdheden

2 el kokosolie
400 gram runderlappen
100 gram spekjes
5 dl. bouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
5 teentjes knoflook
Snufje Keltisch zeezout
300 gram wortels
200 gram sperziebonen
1 paprika
1 prei
2 uien
250 gram champignons
Eekhoorntjesbrood (optioneel)
2 dl rode wijn (optioneel)

Bereidingswijze

Bak het vlees in de kokosolie aan beide kanten bruin. Haal het uit de pan en snijd in stukjes. Ondertussen in het vet de spekjes, ui en knoflook aanbakken. Hierna de champignons, prei en paprika toevoegen en deze ook even laten bakken. Voeg het vlees weer toe en blus af met de bouillon. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het gedurende anderhalf uur lekker sudderen. Voeg naar wens enkele aardappels toe om gaar te stoven of serveer met rijst.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*