Spruitjes roerbakschotel

Spruitjes roerbakschotel
januari 26, 2015 simone

telefoon simone 036Gek genoeg vinden mijn kinderen spruitjes echt superlekker! Het is namelijk een groente die door de meeste kinderen ( en sommige volwassenen ) niet echt gewaardeerd wordt. Zelf heb ik het ook nooit zo erg gevonden om spruitjes te eten, maar mijn favoriet was het niet. Door dit recept vind ik ze wel echt erg lekker en staan ze nu het de tijd ervoor is elke week wel op tafel 🙂

Lekker helpen!

Mijn oudste vind het trouwens leuk om te helpen met klaarmaken van de spruitjes. Ik snij de topjes weg en hij peutert dan de lelijke blaadjes eraf.

Dit heb je nodig

1 kilo spruitjes
1 paprika
gehakt of spekjes
1 prei
bakje champignons
roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

telefoon simone 181Maak de spruitjes schoon en stoom of kook ze net niet beetgaar. Snij de paprika, prei en champignons ondertussen in stukjes. Verhit wat boter of kokosolie in een hapjespan of wok. Bak hierin het gehakt of spekjes bruin. Voeg daarna alle groenten toe en roerbak ze tot alles gaar is.

Tip

Je kan de spruitjes, om ze minder bitter te maken, een kruis geven zoals op de foto. Nog minder bitter worden ze als je ze doormidden snijdt! Scheelt ook gelijk stoom of kook tijd:)

Comments (2)

 1. mevr. Gewoontjes 5 jaar geleden

  Zo hield ik eigenlijk niet van spruitjes (eh, kreeg ze niet weg). Maar mijn man vond het wel erg lekker. En sinds ik het roerbakken heb ontdekt (met kerrie, spekjes) vind ik het ook echt lekker. En mijn kleine man is er dol op. Stond een keer te juichen in de winkel toen ik spruitjes meenam :).
  Ik snij de spruitjes altijd in vieren. Tis een klus, maar zo hoef je ze niet voor te stomen en kun je direct roerbakken/stomen in de pan. Wij eten dit vaak met gebakken aardappeltjes.

 2. mevr. Lekkerbek 5 jaar geleden

  Knikkerpotje van spruitjes

  krielaardappeltjes , spruitjes , Parijse worteltjes, soep gehakt balletjes , kleine champions.
  Groente stomen , aardappels gehakt bakken alles door elkaar mengen
  serveren in een grote glazen schaal met dip sausjes er om heen
  Met handen eten of bam zaaien
  steeds meer spruitjes er in , zo leren ze ze van zelf eten want de spruitjes hebben de meeste knikkerwaarde
  variatietip, op een sate prikker rijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*