Snelle twixrepen

Nu het winter is en het daadwerkelijk sneeuwt en soms wat regent, hebben we van die thuishangmomenten. We gaan elke dag wel even naar buiten, maar we worden nu niet direct dolenthousiast van regen, dus dan toch wat minder. Soms gaan we dan gezellig wat bakken, om toch iets leuks te doen 🙂 Gelukkig is dat erg gezellig en wordt het erg gewaardeerd!

Dit heb je nodig

Voor de koek:
100 gram havermeel*
40 gram kokosbloesemsuiker
60 gram gesmolten kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Voor de karamellaag:
200 gram Medjoul dadels
40 gram kokosolie

Voor de chocoladelaag:
120 gram Vivani 92%
2 el roomboter (of kokosolie)
3 el (plantaardige) room

*haver is van nature glutenvrij, maar heeft last van kruisbesmetting. Alleen havermeel waar op vermeld staat dat het glutenvrij is, is dat ook echt (via speciale webshops verkrijgbaar). Dit ter info voor de intoleranten 😉

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden
Neem een kleine ovenschaal (de mijne is ongeveer 12×20)
Vet deze in en bekleed met bakpapier
Meng in een kom de ingrediënten voor de koek
Doe het in de bakvorm en druk het aan
Zet het 12-15 minuten in de oven en laat het vervolgens volledig afkoelen, tot in de koelkast (ja echt)
Pureer de ingrediënten voor de karamellaag en verdeel over de koek
Smelt de chocolade en boter in een pannetje en verdeel over de karamellaag
Laat een half uurtje hard worden in de koelkast en snijd in repen (of gewoon in stukken)

2015-02-04T12:48:49+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

37 Reacties

  1. Anita Dokter januari 27, 2015 om 2:19 pm- Antwoorden

    Deze ga ik gauw een keertje maken! Lijkt me erg lekker.
    Leuke site heb je.

    Groetjes Anita (potjesenpannen.blogspot)

  2. ilona januari 27, 2015 om 8:44 pm- Antwoorden

    Hoi Sharon, wat een leuk recept! Je spreekt 1x van een ovenschaal en 1x van een bakvorm. Gebruik je nu een bakvorm of ovenschaal ; )

    • sharon januari 28, 2015 om 12:55 pm- Antwoorden

      Het kan allebei, maar ik gebruik een ovenschaal 🙂

  3. Hanneke januari 27, 2015 om 10:25 pm- Antwoorden

    Ziet er heerlijk uit! 🙂
    Waar haal je zo’n kleine bakvorm?

    • sharon januari 28, 2015 om 12:55 pm- Antwoorden

      eigenlijk overal wel denk ik? anders in kookwinkels, maar denk dat het niet lastig is. Ik gebruik een ovenschaal 🙂

  4. evelien januari 28, 2015 om 10:25 am- Antwoorden

    Kan ik ook spelt meel gebruiken in havermeel

    • sharon januari 28, 2015 om 12:56 pm- Antwoorden

      Denk het wel, maar niet geprobeerd 🙂 Laat me vooral weten dus 😀

  5. Leen VdEynde januari 28, 2015 om 10:40 am- Antwoorden

    Wauw, ziet er echt heerlijk uit. Ga ik vanmiddag eens proberen met onze meisjes. (3.5 en 6.5). Ik reken alvast op een succesje bij die kleine zoetbekjes.

    Leen (vatvolideeen.wordpress.com)

  6. Aag januari 28, 2015 om 9:24 pm- Antwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ga het gauw proberen! Maar hoe zit hetmet de room en welk gebruik je dan?
    Groetjes

    • sharon januari 30, 2015 om 11:40 am- Antwoorden

      Maakt niet uit, welke je zelf prettig vindt 🙂

  7. Mandy januari 29, 2015 om 1:02 pm- Antwoorden

    Kan ik ook boekweit meel gebruiken?

    • sharon januari 30, 2015 om 11:39 am- Antwoorden

      Ik denk het wel, maar je zou het even moeten proberen 🙂

  8. jasmijn januari 29, 2015 om 2:34 pm- Antwoorden

    Hallo Sharon,
    Het ziet er erg aantrekkelijk uit. Ik vroeg mij af of kokosolie als vervanging is voor roomboter. Kan ik ook roomboter gebruiken waar jij kokosolie gebruikt?
    Groetjes, jasmijn

    • sharon januari 30, 2015 om 11:38 am- Antwoorden

      Hai, ja dat kan! 🙂

  9. Danielle januari 29, 2015 om 4:25 pm- Antwoorden

    Hallo sharon,

    Ik zie heel veel lekkere recepten voorbij komen. Mijn complimenten! Maar nu mijn vraag; in mijn dorp heb je niet een speciaalzaak om de speciale dingetjes te kopen…heb jij een tip voor een internet winkel? Dat zou mij veel reistijd en gevoelsmatig gedoe schelen.
    Ik heb jullie 12 dagen suikervrij cursus gevolgt en het bevalt me super goed! Maar begin nu echt dingen te missen in mijn menu’s omdat onze supermarkt niet de ” “speciale” dingen verkoopt.

    Alvast bedankt voor je reactie:)

    Mvg Daniëlle

    • sharon januari 30, 2015 om 11:38 am- Antwoorden

      Hai Danielle! Misschien body en fit of de weegschaal? Succes!

    • Ingrid januari 31, 2015 om 9:13 pm- Antwoorden

      Ik bestel vaak bij pit-pit.com

  10. Gonnie januari 29, 2015 om 4:41 pm- Antwoorden

    Ga deze proberen!

  11. pien januari 29, 2015 om 8:18 pm- Antwoorden

    Wow….super lekker!!
    Ik had de dadels te lang laten weken….want deze laag is heel zacht.

    • sharon januari 29, 2015 om 10:44 pm- Antwoorden

      Ah! Medjoul dadels hoef je niet te weken, dan gaat t zeker goed 🙂

  12. Sarah januari 30, 2015 om 10:08 am- Antwoorden

    Bij het smelten van de boter en chocolade, staat niets over de room. Ik neem aan dat dit er gewoon bij moet?

    • sharon januari 30, 2015 om 11:29 am- Antwoorden

      Ja, sorry!

  13. Anita januari 30, 2015 om 6:42 pm- Antwoorden

    Hoi gezonde mama

    ik heb me vandaag aan de Twix repen gewaagd en als echte chocolade liefhebber zeg ik: wauw!!! Heerlijk!! Eerlijk is eerlijk, ik had mijn twijfels maar echt; mmm.. Havermeel heb ik vervangen door speltmeel maar dat bleek prima te zijn. Dank je wel voor dit receptje! (Mijn meiden van 10 en 7 zijn een kritisch panel maar vonden het ook heerlijk)

    groetjes
    Anita van Dinther

  14. Lieselot januari 30, 2015 om 8:02 pm- Antwoorden

    Vandaag gemaakt & Mmmm.. superlekker!!! THX voor het recept!!

  15. Edith januari 31, 2015 om 10:48 am- Antwoorden

    Heerlijk ! Ik heb dubbele hoeveelheden gebruikt want ik doe graag wat voorraad in mijn vriezer.
    Bij mij waren de dadels ook te zacht waardoor het zeer moeilijk was om het in stukjes te snijden. Ook was de chocolade, room en boter gaan schiften. Het werd geen egale massa. Maar wel erg lekker geworden.

  16. Lois februari 1, 2015 om 3:18 pm- Antwoorden

    Zoooooo lekker!!! Staat nu al voor de 3e keer in de koelkast 😉 ( in vier dagen oeps) ben benieuwd hoe deze smaakt ..ik heb nu iets minder ( palm) suiker in de koeklaag.
    En ik zoals vraag hier boven ( boekweitmeel) wel mix met boekweit en havervlokken gemaak mmmhhhh

  17. Lois februari 1, 2015 om 3:25 pm- Antwoorden

    Tip;) bij turkse winkel verkopen ze ook ” gesperste” dadels in doos…stuk goedkoper en voor dit recept ideaal.
    De derde ‘miljoenaire sliche’ met gewone dadels gemaakt dus ga het verspil proeven !!

  18. Femke februari 9, 2015 om 11:13 am- Antwoorden

    Hoi!
    Super leuk recept! Ik wil het graag gaan maken maar ik vroeg me af of het ook met gewone dadels kan en wat eventueel het verschil is?

    Alvast bedankt voor de reactie!

    • sharon februari 10, 2015 om 4:05 pm- Antwoorden

      Ja hoor kan!

  19. Anita februari 13, 2015 om 10:29 am- Antwoorden

    Superlekker, ik heb het gemaakt met half om half tarwe- en kokosmelk en heb een ei toegevoegd. Geen havermeel in huis.

    • Anita februari 13, 2015 om 10:30 am- Antwoorden

      Sorry kokosmeel (verrekte autocorrect)

  20. Chantal februari 17, 2015 om 10:37 am- Antwoorden

    Bedankt voor het recept, ze zijn echt ontzettend lekker geworden!
    Bij de volgende baksessie ga ik de koek na de tweede laag vast snijden en volledig onderdompelen in de chocolade. Voor het ultieme Twixgevoel… 🙂

  21. Linda maart 14, 2015 om 7:55 am- Antwoorden

    Wat lekker! Ik heb de bodem met kokosmeel gemaakt maar dat was wel droog en kruimelig. Misschien had ik er een eitje door moeten doen. ..

    • sharon maart 23, 2015 om 8:35 pm- Antwoorden

      kokosmeel neemt extreem veel vocht op ja 🙂

  22. Catherine maart 20, 2015 om 6:06 pm- Antwoorden

    Deze week gemaakt voor de collega’s van mijn jarige echtgenoot…er was werkelijk niemand van die hele groep die niet het recept wilde:). Mijn complimenten, wat een top-recept!

  23. Petra april 7, 2015 om 9:57 pm- Antwoorden

    Heerlijk recept! Kleine tip: vervang door de bodem de kokosolie door kokosolie extra virgin en je hebt een bounty-twix. Ook erg lekker!

Geef een reactie