Snelle snack: paprika met hummus

paprika-hummusIk ben dol op (rode) paprika, niet alleen om de frisse smaak, maar ook omdat ze bomvol vitamine C zit. Wel 3x zoveel als in sinaasappel!!! (bron: voedingswaardetabel.nl). Daarnaast kun je ze zowel warm als koud eten en bereiden en zijn ze voor bijna elk gerecht te gebruiken. Voor een snelle stevige snack, of voor bij de lunch maak ik graag paprika gevuld met hummus!

Wat heb je nodig:

  • Keukenmachine
  • 1 rode paprika
  • 250 gram kikkererwten (zelf geweekt en gekookt of uitgelekt uit blik)
  • 3 tenen knoflook, de kern verwijderd (dan kun je het ook op het werk eten 😉 )
  • 2 el tahin (sesampasta, of geroosterde en gemalen sesamzaadjes)
  • 3 el sesam- of olijfolie
  • ¼ tl komijnzaad even gevijzeld
  • ¼ tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • ½ tl (keltisch) zout
  • 1 klein gesnipperd uitje

Hoe maak je het?

  • Doe alles behalve de paprika in de keukenmachine en meng tot het een mooie substantie is. Ik vind zelf een grove hummus het lekkerst.
  • Als het te droog is kun je wat water of olie toevoegen.
  • Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadbol.
  • Vul de 2 halve paprika’s met de hummus en garneer evt met een blaadje munt of bleekselderij.

De hummus die over is, is lekker voor op brood, toast, als groente dip, etc.

2013-04-03T21:05:35+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie