Snelle (raw) kokos-sesam-repen

IMG_1201Deze reepjes zijn ideaal als snack. Door de sesamzaadjes boordevol calcium, door de kokosolie gezonde vetten en de kokosrasp en honing zorgen voor extra smaak…

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram sesamzaadjes
  • 60 gram honing (koud geslingerd)
  • klein snufje keltisch zout
  • siliconen muffinvormpjes of grotere bakvorm

Hoe maak je het?

  • Roer de  honing door de gesmolten kokosolie
  • Meng het snufje zout, de gerapte kokos en de sesamzaadjes er goed doorheen
  • Doe het mengsel in de vormpjes en druk stevig aan
  • Zet 30 minuten in de vriezer (kokosolie wordt weer vast onder de 25 graden)
  • Haal de reepjes uit de vormpjes en bewaar in de koelkast

Als variatie kun je ook door een deel van het mengsel een theelepel cacao roeren!

Snack ze!

2013-10-04T14:50:12+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

9 Reacties

  1. Nikki oktober 9, 2013 om 6:04 pm- Antwoorden

    Hoi Susan,
    Dat ziet er lekker uit! Heb je misschien ook een alternatief voor de kokosolie? Zou dat met roomboter kunnen of iets anders.?Groet nikki

    • Susan oktober 9, 2013 om 8:05 pm- Antwoorden

      Hoi Nikki,

      als je ze niet raw wilt maken, kun je ook de honing met een eetlepel kokosbloesemsuiker verwarmen in een pannetje tot de suiker gesmolten is. Roer dan de sesamzaadjes erdoor tot alles helemaal bedekt is. Daarna het geheel nog even laten staan op de warmtebron, waarna je het in de vormpjes kunt gieten.
      Ook nu stevig aandrukken en goed laten afkoelen.

      Ik denk niet dat het met roomboter oid gaat. Dat wordt niet echt hard.

      • Nikki oktober 11, 2013 om 12:32 am- Antwoorden

        Ah natuurlijk, dat was de functie van de kokosolie! Bedankt voor de tip. Mijn kokosolie was op maar heb toch maar een nieuwe besteld. Dan kan ik jouw originele recept proberen. Hartelijk bedankt

        • Susan oktober 11, 2013 om 7:12 am- Antwoorden

          😉
          Ben benieuwd als je het geprobeerd hebt. Smakelijk!

  2. Nelleke oktober 15, 2013 om 10:11 pm- Antwoorden

    Ikzelf vond het niet zo geslaagd: veel te vet met die kokosolie. Het stond me echt tegen. Mijn zoontje daarentegen vond het wel heel lekker!

    • Susan oktober 16, 2013 om 1:48 pm- Antwoorden

      Jammer dat het niet zo naar je smaak ik gelukt. Ik moet zeggen dat ze bij mij eerder wat droog dan vet zijn. Misschien de verhoudingen iets aanpassen naar je eigen wens/smaak?

  3. Miranda september 8, 2014 om 9:14 pm- Antwoorden

    Ze staan in de koelkast hoor! Snel gemaakt, want de kokosolie is door de temperatuur in huis al zacht van zichzelf. Heb er lekker wat cacaopoeder doorheen gedaan. En natuurlijk voldoende kokosolie om alles te laten plakken. Ik schotel ze morgen voor aan mijn kindjes – en neem zelf natuurlijk ook een stukje!

    • susan september 9, 2014 om 8:05 am- Antwoorden

      Leuk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

      • Miranda september 9, 2014 om 2:18 pm- Antwoorden

        Mijn zoontjes zaten ervan te smullen. Ik mag vanavond een stukje; naar ik verwacht smul ik er ook van. Alles met kokosolie en cacaopoeder kan ik erg waarderen 😉

Geef een reactie