Snelle paashaasbroodjes, zonder tarwe, gist en ei

Snelle paashaasbroodjes, zonder tarwe, gist en ei
maart 28, 2013 Susan

paasbroodjes Vind jij die paasbroodjes er ook zo leuk uitzien, maar eet je geen tarwe, gist of ei én heb je weinig tijd? Of eet je dat allemaal wel, maar ben je ze vergeten te kopen? 😉  Hier een recept voor supersnelle (< 1uur) speltpaashaasbroodjes. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, gistvrij en eivrij! En ook nog eens heel erg leuk om samen te maken met de kinderen!

Nodig voor 6-8 stuks:

  • 400 gr speltmeel (ik gebruik volkoren)
  • 100 gr amandelmeel (of ook speltmeel)
  • 20 gr wijnsteenbakpoeder
  • 1,5 tl (keltisch) zout
  • 1 EL extra vierge olie
  • ca 300 cc lauwwarm water
  • 8 rozijnen
  • evt 1 EL kaneel

 Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Meng het meel, wijnsteenpoeder en zout en evt kaneel met een vork tot er geen klontjes meer inzitten
  • Voeg de olie en het water toe en kneed snel tot een bal
  • Voeg evt wat water of meel toe als het te droog of te nat is
  • Verdeel het deeg in balletjes van ca 80 gram
  • Vorm van elk balletje een paashaasje (google evt voor voorbeelden) en leg dit op een ingevette (of met een siliconen bakmat beklede) bakplaat
  • Druk een rozijntje in de vorm als oogje
  • Zet de oven terug naar 200 graden en zet de bakplaat in het midden van de oven
  • Zet er een ovenvast schaaltje met water bij tegen het uitdrogen
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de broodjes klaar
  • Laat ze afkoelen op een rek

Eet smakelijk en Vrolijk Pasen!

NB. is Pasen voorbij, dan kun je met dit recept ook erg makkelijk bolletjes of pistoletjes maken. Of Nijntje broodjes 😉

Comments (15)

  1. Linda 5 jaar geleden

    Ah wat leuk verzonnen zeg! 🙂

    • Auteur
      Susan 5 jaar geleden

      tnx. Alleen dat vormen viel me wat tegen. Had eerst een mal getekend, maar dat werkte helemaal niet. Dus maar met de handen vormen. De pistoletjes waren een stuk makkelijker… maar ach het is maar 1x per jaar (palm)pasen 😉

      • Linda 5 jaar geleden

        Kunt ook gewoon hoofdjes maken? Bolletjes met oortjes en oogjes?

        • Auteur
          Susan 5 jaar geleden

          dat had ik idd eerst gedaan, maar die vond ik zelf te weinig pasen 😉

      • sharon 5 jaar geleden

        superhandige tip: je handen een beetje nat maken tijdens het vormen. Dan plakt het deeg niet aan je vingers en wordt het juist egaler. Als het weer begint te plakken: je handen weer schoonmaken en licht vochtig weer terug naar je hazen 🙂

        • Auteur
          Susan 5 jaar geleden

          oja wat slim, helemaal niet aan gedacht!!! TNX 😉

  2. simone 5 jaar geleden

    Ik vind ze er erg schattig uitzien, vooral dat strikje doet het hem!

  3. Linda 5 jaar geleden

    Hmm.. Ik zit me net te bedenken dat ik er misschien wel kaneel/rozijnenbroodjes van ga maken, nog wat meer kaneel en rozijntjes door het beslag! Jumm 🙂

    • Auteur
      Susan 5 jaar geleden

      evt wat kokosbloesemsuiker met kaneel als laagje eroverheen strooien voor het bakken. Of wat dadelstroop erdoor geeft zoete broodjes…

  4. ilona 5 jaar geleden

    Leuk idee dit Susan! Zien er supercute uit!

  5. Willemijn 5 jaar geleden

    Het ging goed, totdat de broodjes nooooit gaar wilden worden. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan, zo’n ervaren bakster ben ik nou ook weer niet. Ik heb me gehouden aan de ca 80 gram (het was ietsjes meer, maar anders had ik wel 12 broodjes). Ze waren na een half uur nog niet gaar….

    Gr Willemijn

    • Auteur
      Susan 5 jaar geleden

      sorry voor de late reactie, maar geen idee waar het mis gegaan kan zijn. Ik had vrij platte haasjes en bij mij waren ze na die 15 minuten mooi en lekker. Het scheelt natuurlijk wel per oven (ik heb hetelucht).
      Hoop dat ze de volgende keer wel lukken (als je het nog eens aandurft 😉 ), laat je het dan weten?

  6. Sarah 4 jaar geleden

    Probeer vandaag dit recept in de vorm van kerstboompjes. Deeg plakte ook enorm en heb olijfolie op mijn handen gesmeerd. Ging prima!

    • Auteur
      Susan 4 jaar geleden

      Goed idee inderdaad! tnx

  7. Sarah 4 jaar geleden

    Heb ze inmiddels gegeten, maar vond ze heel erg zout. Volgende keer doe ik er een halve tl in. Verder waren ze heel goed gelukt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*