Snelle mosterd-prei-knolselderijsoep

mosterd-prei-knolselderijsoepOp donderdag hebben de kinderen altijd een lange dag met school en voor- en naschoolse opvang. ’s Avonds zijn ze dan vaak zo moe, dat ze niet zo’n zin meer hebben om te eten. Aangezien we pas op zijn vroegst om 18:00 uur thuis zijn allemaal, eten we dan dus makkelijk. Vaak is dit groentekoekjes, of iets van rijsttafels/maïswafels en gebakken eieren in plaats van brood.

Groene soep

Vorige week had ik echter zin in soep voor erbij, maar weinig meer in de koelkast liggen dan 2 prei en een knolselderij. Dus even creatief aan de slag en binnen 20 minuten stond er een verrassend lekker soepje op tafel! Na wat tegenstribbelen hebben de kinderen ook een paar hapjes geproefd en uiteindelijk een hele mok leeg! Zelfs zondag, toen we hun favoriete tomatensoep aten, vroegen ze om de lekkere groene soep van van de week!

Wat heb je nodig?

  • 2 flinke stengels prei in ringen gesneden
  • 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook met het kerntje verwijderd
  • flinke eetlepel mosterd
  • 1 bouillonblokje (ik heb “heldere groentebouillon” van het merk Hügli uit de reformwinkel, glutenvrij, lctosevrij, E-nummer vrij (geen E621) , suikervrij)
  • peterselie naar smaak
  • water
  • 2 el olie om in te bakken
  • zongedroogde tomaat in kleine stukjes gesneden

Hoe te bereiden?

  • verhit de olie in een soeppan en voeg de prei en de knolselderij toe
  • even roerbakken en de knoflook gekneusd en gesneden toevoegen
  • voeg nu zoveel (gekookt) water toe dat de groente onder staat
  • los het bouillonblokje op in een kopje water en voeg dit toe
  • laat de groente beetgaar worden
  • roer de mosterd en de peterselie door en pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi glad geheel
  • voeg evt nog wat water toe om de soep te verdunnen
  • schep de soep in de kommen en garneer met een flinke lepel zongedroogde tomaat

Zoals ik al zei een heerlijke soep die (tegen verwachting) ook bij de kinderen erg in de smaak viel! Zelfs zo erg dat ik er niet eens aan toe was gekomen om er een foto van te maken 😉

Ah voor deze blog geplaatst is toch nog een keer de soep gegeten en er nu wél op tijd aan gedacht een foto te maken. Bij deze dus alsnog

2013-03-10T22:48:26+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

9 Reacties

  1. Zoë maart 11, 2013 om 7:16 pm- Antwoorden

    Ik heb alles in huis gehaald en ga hem morgen maken!
    Het wordt wel een uitdaging, want ik heb nog nooit knolselderij klaargemaakt..
    Maar kan ik daar alles gewoon van in stukjes snijden en gebruiken? Of zijn er ook nog delen die ik beter niet eten kan …?

  2. Zoë maart 11, 2013 om 7:16 pm- Antwoorden

    Ik heb alles in huis gehaald en ga hem morgen maken!
    Het wordt wel een uitdaging, want ik heb nog nooit knolselderij klaargemaakt..
    Maar kan ik daar alles gewoon van in stukjes snijden en gebruiken? Of zijn er ook nog delen die ik beter niet eten kan…?

    • Susan maart 11, 2013 om 9:18 pm- Antwoorden

      ik borstel hem altijd schoon en daarna snij ik de schil eraf. De rest kun je in stukjes snijden.
      Je kunt een knolselderij ook in plakken snijden en bakken, of in frietjes en deze even bakken… hmmm lekker met knoflook mayo….

      Eet smakelijk!

  3. Zoë maart 12, 2013 om 8:05 pm- Antwoorden

    Hij is heerlijk!!
    Hmm.. anderhalve kop op, jammie!
    Rest lekker in de vriezer zo, voor tijdens late diensten, helemaal goed.
    Dank!

    • Susan maart 12, 2013 om 8:44 pm- Antwoorden

      Leuk bericht Zoë! Dank je wel.
      Viel het mee de knolselderij klaar te maken?

  4. Zoë maart 12, 2013 om 8:47 pm- Antwoorden

    Ja, viel mee! Schild gemakkelijk, eigenlijk zo klaar!
    En die frietjes spreken me ook wel aan 😉

  5. Dani Tibet februari 11, 2014 om 1:07 pm- Antwoorden

    Goh, heeeeeeeel lekker! De soep herinnerde me aan een door mn Duitse oma gemaakt. Had toevallig deze ingrediënten in huis en vandaar dat ik op deze mooie site kwam. Dank je voor de moeite van het delen!

    • Susan februari 12, 2014 om 8:35 pm- Antwoorden

      Graag gedaan en bedankt voor je leuke bericht Dani!

  6. Zoë maart 3, 2014 om 8:08 pm- Antwoorden

    Deze soep valt echt onder mijn favorieten, zojuist wederom gemaakt – delish!

Geef een reactie