Snelle chocoladetruffels (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan)

Chocoladetruffels zonder suikerDeze balletjes zien er natuurlijk fantastisch uit, zo mooi door de carobe gerold. Je kunt ze ook door cacao rollen, trouwens. Niet te royaal rollen, anders krijg je dat poeder in je keel wanneer je een hap wilt nemen en moet je hoesten 😉 Maar, dit snelle snackrecept is heerlijk om in je koelkast te hebben staan, als je even zin hebt! Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij, veganistisch.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 truffels)

150 gram dadels, 70 gram witte amandelen, 1/2 tl vanille (van een vanillestokje), 4 el cacao, 2 el carobepoeder (+ een beetje om de truffels doorheen te rollen), optioneel: 3 tl water

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en draai ze door het extra carobepoeder (of cacao als je dat lekkerder vindt) en laat het eventjes in de koelkast opstijven. Let op, niet teveel poeder, want als je ze dan eet, dan moet je hoesten omdat het in je keel schiet wanneer je een hap neemt. True story 🙂

2013-03-28T21:00:28+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

2 Reacties

  1. Chantal juni 14, 2013 om 10:45 am- Antwoorden

    Ik heb de truffels gister gemaakt een vond ze heerlijk, alleen wat droog, ze mogen van mij wat smeuiger. Hoe zou je dat kunnen bereiken?.

    • sharon juni 14, 2013 om 1:01 pm- Antwoorden

      Bij mij zijn ze juist vrij smeuig. Misschien wat kokosolie/roomboter toevoegen? groetjes!

Geef een reactie