Snacktip: spijssnoepjes (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Snacktip: spijssnoepjes (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)
mei 1, 2013 sharon

spijssnoepjesHeerlijke snoepjes die smaken naar het spijs in kerstbrood of paasbrood. Superlekker en snel, en zo heb je simpel altijd een lekker snoepje in je koelkast staan. Het is trouwens leuk dit soort simpele snacks met je kinderen te maken. Niet alleen weten ze dan waar die lekkere balletjes vandaan komen, ook vinden ze het vaak erg leuk. Mijn dochter is nog best klein (16 maanden) en doet graag de spulletjes die ik afweeg in de keukenmachine. Met balletjes rollen helpt ze niet, maar ze begint wel alvast met eten, wat natuurlijk ook een beetje helpen is. Dit recept maak je supersnel in je keukenmachine en is echt en ideale snelle snack. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij, veganistisch. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 balletjes)

150 gram dadels, 150 gram witte amandelen, 2 tl citroensap, 1/2 tl vanillerasp (optioneel)

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en laat het eventjes in de koelkast opstijven (als je het kunt weerstaan).

Comments (11)

 1. Linda 7 jaar geleden

  Met een laagje raw choco… ik ga ze maken! Dankjewel voor de inspiratie 🙂

 2. Linda 7 jaar geleden

  Trouwens.. wat een vreselijk leuk bordje op de foto!

 3. Krista 7 jaar geleden

  Geweldig! Zo simpel en ik weet zeker dat ze het lekker zullen vinden. En ik heb het nog nooit zelf bedacht… Gebruik je 150g dadels met of zonder pit?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Zonder 🙂

 4. susanne 7 jaar geleden

  Als je wilt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft is het van belang ook de suiker uit fruit onder de loep te nemen. Dadels bevat veel suiker, weleens Waar fructose, maar je bloedsuiker steigt er Als een idioot van. Je kunt Kiezen voor fruit met een lagere glycemische waarde, zoals aardbeien, bramen, frambozen etc.

  Verder vind Ik je Blogs erg leuk, ga zo door….

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Dit is voor iedereen verschillend en kun je niet als algemene regel hanteren, daarbij zitten er ook noten in die invloed hebben op de glycemische lading, die je niet zomaar buiten beschouwing kunt laten. http://voedzo.nl/gezond-eten/de-glycemische-index-is-heilig/

   • susanne 7 jaar geleden

    Inderdaad is het per persoon verschillend hoe de bloedsuiker reageert. Ook hangt het er vanaf hoe vaak en hoe veel je er van eet. Daarbij komen ook andere factoren kijken zoals hoe is het gesteld met de hoeveelheid stress in je leven, sporten en wat eet je nog meer. Ik geef toe dat mij reactie wat eenzijdig Was. Er komt meer bij kijken. Voeding met een hoge gi Wil niet zeggen dat ze slecht voor je is. Dat Was ook niet mijn intensie. Meer van let ook op die suikers. Zoek een balans.

 5. linse 7 jaar geleden

  Hoi Sharon. Week jij de dadels en amandelen op voorhand? Ben heel benieuwd naar de balletjes!

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Nee! 🙂 Lekker snel klaar dus 😉

 6. Kim 6 jaar geleden

  Hai Hai,

  Je recepten zijn super leuk en onwijs creatief en aantrekkelijk en inderdaad zonder geraffineerde suiker, maaaaaaar suiker is suiker, als kinderen en volwassen dagelijks zulke snacks eten dan krijg je toch evengoed massa’s suiker binnen?
  150 gram dadels is best een vracht suiker al eet je ze niet in één keer op.
  Hoe vaak geven jullie je kind per dag een snackje?
  Ik kreeg vroeger alleen in weekend of soms kleinigheidje als ik in avond bord leeg had.

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai! Dankjewel! Enneuh, suiker is zeker geen suiker…. Anders zou je niet zoveel voordelen ervaren als je alleen geraffineerde suiker weglaat en natuurlijke suikers blijft eten 🙂 Suiker is niet zomaar altijd hetzelfde. Dat sowieso. En de hoeveelheid, tja. Ik krijg deze vraag vaak – als je t dagelijks eet dan…. Goed, mijn dochter eet iets soortgelijks ongeveer eens per 2 maanden. Je doseert het allemaal zelf, net als vroeger 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*