Snacktip: kokossnoepjes (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan)

Nootvrije snacktip met kokosDeze simpele kokossnoepjes zijn, in tegenstelling tot de andere snacktip recepten van de afgelopen weken, zonder noten! Dus dit recept is ideaal voor kindjes met een nootallergie. Experimenteer zelf, wie weet kun je er nog iets lekkers bij bedenken, bijvoorbeeld iets met kaneel of speculaaskruiden. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij, veganistisch en nootvrij dus. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 balletjes)


150 gram ontpitte dadels, 80 gram gedroogde kokosrasp, 3 tl carobepoeder (of cacao, biowinkel), 1/2 tl vanille

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en laat het eventjes in de koelkast opstijven (als je het kunt weerstaan).

2013-04-16T20:19:27+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Eén reactie

  1. Esther mei 10, 2013 om 12:55 pm- Antwoorden

    Van Groene Dag in België heb ik hierbij nog een lekker idee: doe er een druppel etherische olie van citroen of sinaasappel door. Formidabel! En het is handig (tegen kleefvingers) om de balletjes nog even door de kokosrasp te rollen. Wat je ook kunt doen: mini-uitsteekvormpjes gebruiken. Leuk voor bij de high-tea 🙂

Geef een reactie