Snacktip: amandel/abrikoosballetjes met kokos, hennep en cacao

snacktip gezondDit zijn onze favoriete balletjes denk ik. Lekker veel erin, met kokosrasp, amandelen en cacao geeft het echt een heerlijke smaak. Je zou er ook nog een klein beetje vanille in kunnen doen, heel lekker! Dit recept maak je supersnel in je keukenmachine en is echt en ideale snelle snack. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij, veganistisch. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 balletjes)

150 gram abrikozen, 50 gram hennepzaad (optioneel), 2 el cacao, 75 gram kokosrasp, 100 gram witte amandelen, 3 el water

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en laat het eventjes in de koelkast opstijven (als je het kunt weerstaan).

2013-05-12T20:23:34+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

11 Reacties

  1. Sabina mei 17, 2013 om 3:41 pm- Antwoorden

    Hoi Sharon,

    Zijn dit gedroogde abrikozen of verse?

    Groetjes,

    Sabina

    • sharon mei 17, 2013 om 9:02 pm- Antwoorden

      gedroogde! 🙂

  2. Hildegard augustus 4, 2013 om 1:16 pm- Antwoorden

    Hoeveel kalorien zitten hierin?

    • sharon augustus 4, 2013 om 11:28 pm- Antwoorden

      Wij tellen geen calorieën, wij gebruiken uitsluitend natuurlijke & onbewerkte producten en vinden dat belangrijker 🙂

  3. henriette augustus 28, 2013 om 9:03 pm- Antwoorden

    Heb je misschien tips waardoor de amandelen vervangen kunnen worden – kan dit bv door walnoten?

    • sharon augustus 29, 2013 om 8:28 am- Antwoorden

      ja hoor! 🙂

  4. Miranda oktober 11, 2013 om 10:59 pm- Antwoorden

    De kinderen zijn gek op balletjes. Dit recept is nieuw voor mij maar het lijkt mij ook heerlijk. Morgen meteen uitproberen. Ik heb zojuist weer een voorraadje aangelegd (de spijs-variant en een hele spannende met Inca-bessen!). Gezond smullen!

  5. Jennifer november 8, 2013 om 2:42 pm- Antwoorden

    Ik was heel benieuwd naar wat voor kokosrasp je gebruikt. Je hebt ze bijvoorbeeld
    Kant en klaar van Conimex maar daar zijn dan weer smaakversterkers aan toegevoegd.

    • sharon november 8, 2013 om 4:18 pm- Antwoorden

      de kokosrasp uit de biowinkel 🙂

  6. Lavinia januari 5, 2015 om 1:25 pm- Antwoorden

    Hoi Sharon,
    Heerlijk recept. Hoe lang houd je ze goed?
    Groetjes, Lavinia

    • sharon januari 7, 2015 om 11:47 pm- Antwoorden

      Je kunt ze wel eventjes bewaren in een afgesloten bak in de koelkast, tot een week zeker, verwacht eigenlijk wel langer maar dat heb ik nooit geprobeerd 🙂

Geef een reactie