Snacktip: amandel/abrikoosballetjes met kokos, hennep en cacao

Snacktip: amandel/abrikoosballetjes met kokos, hennep en cacao
mei 16, 2013 sharon

snacktip gezondDit zijn onze favoriete balletjes denk ik. Lekker veel erin, met kokosrasp, amandelen en cacao geeft het echt een heerlijke smaak. Je zou er ook nog een klein beetje vanille in kunnen doen, heel lekker! Dit recept maak je supersnel in je keukenmachine en is echt en ideale snelle snack. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij, veganistisch. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 balletjes)

150 gram abrikozen, 50 gram hennepzaad (optioneel), 2 el cacao, 75 gram kokosrasp, 100 gram witte amandelen, 3 el water

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en laat het eventjes in de koelkast opstijven (als je het kunt weerstaan).

Comments (11)

  1. Sabina 6 jaar geleden

    Hoi Sharon,

    Zijn dit gedroogde abrikozen of verse?

    Groetjes,

    Sabina

    • Auteur
      sharon 6 jaar geleden

      gedroogde! 🙂

  2. Hildegard 5 jaar geleden

    Hoeveel kalorien zitten hierin?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Wij tellen geen calorieën, wij gebruiken uitsluitend natuurlijke & onbewerkte producten en vinden dat belangrijker 🙂

  3. henriette 5 jaar geleden

    Heb je misschien tips waardoor de amandelen vervangen kunnen worden – kan dit bv door walnoten?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      ja hoor! 🙂

  4. Miranda 5 jaar geleden

    De kinderen zijn gek op balletjes. Dit recept is nieuw voor mij maar het lijkt mij ook heerlijk. Morgen meteen uitproberen. Ik heb zojuist weer een voorraadje aangelegd (de spijs-variant en een hele spannende met Inca-bessen!). Gezond smullen!

  5. Jennifer 5 jaar geleden

    Ik was heel benieuwd naar wat voor kokosrasp je gebruikt. Je hebt ze bijvoorbeeld
    Kant en klaar van Conimex maar daar zijn dan weer smaakversterkers aan toegevoegd.

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      de kokosrasp uit de biowinkel 🙂

  6. Lavinia 4 jaar geleden

    Hoi Sharon,
    Heerlijk recept. Hoe lang houd je ze goed?
    Groetjes, Lavinia

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Je kunt ze wel eventjes bewaren in een afgesloten bak in de koelkast, tot een week zeker, verwacht eigenlijk wel langer maar dat heb ik nooit geprobeerd 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*