Snacktijd: worstjes in bladerdeeg

Snacktijd: worstjes in bladerdeeg
december 27, 2012 sharon

bladerdeeg worstjes snackWant niemand is perfect. Worstjes, waarbij ik hoofdzakelijk aan afvalvlees en e-nummers denk, die vind ik toevallig erg lekker. Nu mis ik ze niet echt, maar ik had toevallig nog wat in de kast liggen, wat ik toch maar eens gebruikt heb voor een lekker snackje. En zo rond de kerst en straks met Oudjaarsavond, vind je dat misschien ook wel een goed idee! Voor een keertje dan. Omdat niemand perfect is. Maar gelukkig kan het wel iets beter dan ‘normaal’ gesproken.

Bladerdeeg

Bladerdeeg heb je in vele soorten. Zo heb je de gewone bladerdeeg van witte bloem en met roomboter óf met geharde vetten (margarine). Die wil je dus niet, of neem in elk geval dan die met roomboter, dat is dan nog natuurlijker. Dan heb je in de biologische winkel de betere versies. Van volkorenmeel, speltmeel of zelfs veganistisch. Kies dus bewust je bladerdeeg!

Je worstenvulling

Je kunt hier van alles kiezen. Van de worstjes in de supermarkt (waarbij de magere party knaks van Unox bijna suikervrij zijn, maar absoluut niet vrij van e-nummers) tot de vegetarische worstjes in de biologische winkel. Die uit de supermarkt skip ik liever, vanwege al die ingrediënten, maar die uit de biowinkel zijn ook niet heilig. Je hebt keuze uit die echte ‘wursten’ die je ervoor kunt gebruiken, zowel vers als in potjes. Dan heb je ook nog de vegetarische sectie, waar ook echt goede opties zijn. Maar altijd geldt: check die ingrediënten goed!

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem voldoende bladerdeeg voor je aantal worstjes. Snijd het bladerdeeg in reepjes op maat en wikkel ze met één laag om de worstjes en plak de uiteinden op elkaar vast. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze 20-25 minuten in de oven.

Heb jij ‘gezonde’ worstjes gevonden voor dit recept? Laat het hieronder weten!!!!!

Comments (3)

 1. Danielle 5 jaar geleden

  Misschien nog een idee om wat curry op de worstjes te smeren,geeft wat meer smaak;)
  Heb ze ook zo gedaan als jij hierboven beschrijft en vind ze dan echt smaakloos..
  Groetjes Danielle

 2. Marijke 5 jaar geleden

  Je hebt een erg leuke site waar ik graag op kijk. Ook je recepten zijn goed. Helaas is je site moeilijk te bereiken omdat die herhaaldelijk opnieuw uit zichzelf opstart. Er staat dan dat de site opnieuw wordt gestart wegens een probleem. Dit geldt ook voor de site Bloglovin.com. Kan hier iets aan gedaan worden? Heb je hier meer over gehoord? Ik ben reuze benieuwd.

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Hai marijke, het is soms via iphone inderdaad lastig te bereiken, maar ook weer niet allemaal. We kunnen lastig achterhalen waar het aan ligt, we doen ons best xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*