Simpele suikervrije cakejes

SONY DSCIn het kader van – wat ik dinsdag al vertelde – een heel simpel recept voor cakejes zonder geraffineerde suiker. Inderdaad, zonder geraffineerde suiker, met natuurlijke suiker. Dit heb je echt zo gepiept. De roomboter kun je eventueel vervangen door kokosolie. Ook wat vanille erbij is lekker, in plaats van die andere kruiden. Ik ben dol op vanille, dus ik neig altijd snel richting wat meer vanille ๐Ÿ˜‰ Oh, en met een handje rozijnen, worden het heerlijke simpele rozijnencakejes. Laten we maar niet over gehakte Medjouldadels beginnen ๐Ÿ˜‰

Dit heb je nodig (voor 6 stuks)

75 gram roomboter, 80 gram honing, 150 gram volkoren speltmeel, ยฝ tl gemberpoeder, ยฝ tl kaneel, ยฝ tl kardemompoeder, 1 ei, 1 tl wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de boter in een pannetje
Meng alle ingrediรซnten in een kom
Vul een muffinvorm met het beslag
Zet de muffins 20 minuten in de oven

2013-12-05T10:41:45+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

18 Reacties

  1. Jose december 5, 2013 om 10:55 am- Antwoorden

    Wouw! Bedankt voor het delen van dit simpele recept! Ga ik zeker proberen.

  2. Tamara december 5, 2013 om 10:59 am- Antwoorden

    Zou je het speltmeel ook 1op1 kunnen vervangen door kokosmeel? Ik probeer te letten op de hoeveelheid koolhydraten die ik tot mij neem, omdat ik daar een opgeblazen gevoel bij krijg.

    Groetjes en dank weer voor zo’n heerlijk eenvoudig recept!

    • sharon december 5, 2013 om 11:02 am- Antwoorden

      hai Tamara! nee dat kan niet, kokosmeel werkt heel anders in recepten. De afgelopen twee weken zijn er meerdere kokosmeel recepten geweest van Simone, die zou ik dan eerder gebruiken. Dit is een simpeler recept voor mensen die al die extra dingen niet hoeven ๐Ÿ˜‰ groetjes!!

  3. Sarah januari 3, 2014 om 10:36 pm- Antwoorden

    Oeps! Ik ben het eitje vergeten. Desondanks zijn ze heerlijk! Ik heb er vanillepoeder, kaneel en rozijnen doorheen gedaan.

  4. Patricia januari 14, 2014 om 11:31 am- Antwoorden

    Hoi Sharon, ben benieuwd naar dit recept en ga t eens proberen! (Misschien wel voor mijn zoontje zijn eerste verjaardag) Zou je de honing ook door iets anders kunnen vervangen? Dat geef ik nog liever niet aan hem. En zou je er fruit doorheen kunnen mengen of wordt het dan een natte boel? Alvast bedankt! Groetjes, Patricia

    • sharon januari 14, 2014 om 7:45 pm- Antwoorden

      Hai! fruit weet ik niet, dat kan idd wat nat worden ๐Ÿ™‚ Maar je kunt ook bijv ahornsiroop gebruiken ๐Ÿ™‚ groetjes!

  5. Ester januari 19, 2014 om 7:18 pm- Antwoorden

    Heerlijk recept, Sharon! Een handig basisrecept dat makkelijk is uit te breiden tot een ontbijt of lunch muffin. Zelf voeg ik er nog een aantal ingrediรซnten aan toe, zoals zonnebloem- en pompoenpitten, hazelnoten, rozijnen en raw chocolate nibs. De noten en pitten maal of hak ik wat fijner, zodat het voor de kinderen makkelijker te eten is. Wel nog even wat extra kokosolie aan toe voegen, anders wordt het te droog. Een aanrader!

  6. Alies januari 27, 2014 om 7:19 pm- Antwoorden

    Ze waren heerlijk met die kruiden!!! Ook de kleine smurfen hier in huis waren enthousiast. Wel kwamen ze bij mij superdroog uit de oven maar dat kwam misschien omdat ik koudgeslingerde honing had gebruikt…wat kan ik dan gebruiken om het weer wat natter te maken, extra boter of kokosmelk?

    • sharon januari 27, 2014 om 7:50 pm- Antwoorden

      ik zou kokosmelk proberen ๐Ÿ™‚

  7. Fleur februari 19, 2014 om 1:31 pm- Antwoorden

    Wauw lekker!! Als ik de roomboter vervang door kokosolie blijft de hoeveelheid dan hetzelfde?
    En kan ik de honing vervangen door agavesiroop? Ik ga ze meteen maken. Heb zin in lekkere zoete (verantwoorde) lekkernijen! ๐Ÿ™‚

    • sharon februari 19, 2014 om 1:47 pm- Antwoorden

      denk het wel! veel plezier ๐Ÿ™‚

  8. Sandy februari 26, 2014 om 11:57 am- Antwoorden

    Ziet er goed uit! Zou ik de honing kunnen vervangen met agave siroop? Ben san het nadenken voor een taartje voor de eerste verjaardag van mijn dochter,

    Sandy

    • sharon februari 26, 2014 om 7:17 pm- Antwoorden

      Ja hoor ๐Ÿ™‚

  9. Paulien maart 7, 2014 om 2:28 pm- Antwoorden

    Hallo Sharon,

    Wat een geweldige website heb je!
    Zou je me kunnen laten weten waar ik wijnsteenbakpoeder kan kopen?
    Tot op heden heb ik het nog niet kunnen vinden.
    Dankjewel alvast voor je reactie.

    • sharon maart 7, 2014 om 3:01 pm- Antwoorden

      Hai! Dankjewel! Je kunt het kopen bij de natuurwinkel, een natuurlijke bakpoeder. Wat ik altijd doe als ik een ingredient niet kan vinden is even Googlen, dan weet je ze waar je t kunt kopen! Succes! ๐Ÿ™‚

  10. Liza april 27, 2014 om 7:55 pm- Antwoorden

    Heb ze vandaag gemaakt zoals hierboven beschreven met een laagje extra pure gesmolten chocolade erover in roze muisjes gedipt voor onze kraamvisite. Mmmm ๐Ÿ˜€

  11. monique februari 1, 2015 om 12:31 pm- Antwoorden

    Ik vond de cakejes een beetje droog. Is er iets wat je toe kunt voegen om dat te verminderen?

    • sharon februari 2, 2015 om 12:50 pm- Antwoorden

      Een beetje vocht helpt dan goed! ๐Ÿ™‚ (water of melk)

Geef een reactie