Simpele bananenmousse en chocomousse

Simpele bananenmousse en chocomousse
juni 27, 2013 simone

Zie laatste tijd veel variaties op chocolademousse voorbij komen, die hebben we inmiddels thuis ook al meerdere keren gemaakt. Zoals de chocomousse van Sharon of chocomousse met kokosmelk en op basis van die laatste kwam ik op mijn bananenmousse. Voor mijn versie van de chocomousse met kokosmelk gebruik ik namelijk een pakje van de toko waar de kokosmelk heel dik is. Zit niet veel vocht bij dus eerder kokosroom waar je met toevoeging van water kokosmelk van kunt maken.

Mijn versie van de chocomousse (iets aangepast)

Pakje kokosroom
1 reep Viviane 92%
Snufje vanille
Scheutje agavesiroop

Smelt de chocola au bain-marie, dan de vanille en agavesiroop erdoor roeren en tot slot de kokosroom. Nu kun je de chocomousse al eten maar als je hem in de koelkast zet word hij veel steviger en lekker koud.

En dan nu bananenmousse

Laatst was ik dit samen met mijn peuter aan het maken toen ik zag dat er een paar erg rijpe bananen lagen die op moesten. Gelukkig heb ik meerdere pakjes kokosroom in huis want ik bedacht me waarom niet een bananenmousse proberen. Ideaal om je peuter helemaal zelf te laten maken zo simpel is het.

Benodigdheden
2 bananen
Pakje kokosroom
Snufje vanillepoeder
Eventueel beetje citroensap als je de mousse een dag later wil eten.

Bereiding
Zorg dat je het eventuele vocht uit het pakje kokosroom afgiet. (Niet weggooien kun je door smoothie’s gebruiken). Snijd de bananen in stukjes, druppel beetje citroensap erop tegen het verkleuren. Prak de bananen of gebruik de staafmixer voor een gladder resultaat. Dan de room erdoor roeren en het snufje vanillepoeder. Even in de koelkast wat opstijven en dan smullen!

Comments (10)

  1. naomi 5 jaar geleden

    waar koop je cocosroom?

    • Auteur
      Simone 5 jaar geleden

      Ik heb de mijne bij de toko gekocht het heette cocomas. Maar je kan ook het dikkere gedeelte uit een blikje kokosmelk gebruiken of zelf kokosmelk maken dan kun je het zo dik maken als je wilt.

      • Jouke 4 jaar geleden

        Super! Ik heb niet zo graag dingen uit blik, het grote nadeel van kokosmelk en super deze recepten!

      • janine 3 jaar geleden

        hallo, zou ik ook cocosroom kunnen gebruiken voor je cupcakes topping van dat gezonde magazine? groetjes 🙂

  2. Floortje 4 jaar geleden

    Hoi Simone (en sharon) mooi recept.
    Wat kan je gebruiken in plaats van kokosroom ( ik heb 1 kind dat intolerant is voor kokos en allebei voor soja, koemelk). Kan haverrcuisine?
    Dank voor je antwoord, groet

    • sharon 4 jaar geleden

      Misschien weet Simone het, ik heb zelf weleens mislukkingen gehad met haverroom in een soortgelijk recept (maar misschien was dat toeval, het ging schiften), ik gebruik sindsdien wel amandelroom 🙂 Succes!

    • Auteur
      Simone 4 jaar geleden

      Ik zou dan rijstroom of amandelroom proberen, maar heb geen idee of het dan ook echt mousse word maar proberen waard toch? Laat je het weten als het gelukt is?

  3. Nelleke 4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Zou je het ook met andere soorten room (rijst, spelt, soja) kunnen maken, of wordt het dan niet stevig genoeg? (Mijn man reageert slecht op kokos)

    • Auteur
      Simone 4 jaar geleden

      Ik zou zeggen probeer het uit! Als het niet stevig genoeg word dan heb je anders toch gewoon chocolade of bananenvla? 🙂

      • Nelleke 4 jaar geleden

        Soja room werkt ook 🙂 Het is wel minder zoet, dus je kan er wat kokosbloesemsuiker doorheen doen.
        En als je geen chocola in huis hebt krijg je toch chocomouse als je de bananenmouse maakt met wat cacao erdoorheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*