Salade voor anderhalf

salade Vijf dagen in de week eet ik geen brood. Waarom niet? Ik krijg er vaak een opgeblazen gevoel van, ook van zelfgebakken brood of desembrood. “Wat eet je dan?” is voor mij een veelgehoorde vraag. Ontbijten doe ik steevast met havermout met telkens wisselende toevoegingen of een groene smoothie en (veel) fruit. Tussen de middag maak ik vaak een salade, hieronder het recept van mijn laatste creatie, genoeg voor een mama en een peuter.

Dit heb je nodig

1 blikje tonijn op water
1 klein blikje linzen
1 grote vleestomaat
1 rode ui
1 bosuitje
1 halve rode paprika
1 eetlepel kappertjes
3 zongedroogde tomaatjes
Snufje peper
Snufje keltisch zeezout
Scheutje olijfolie

Zo maak je het

Snijd de rode ui en bosui in ringen. Snijd de vleestomaat, paprika en zongedroogde tomaat in blokjes. Laat de linzen en tonijn uitlekken. Doe alle ingrediënten in een schaal of groot diep bord. Meng alles goed door elkaar en smullen maar samen.

2013-05-21T21:18:47+00:00

Over

Geef een reactie