Romige smoothie na het sporten

IMG_7028Sinds kort sport ik. Het is nog niet echt spannend te noemen, want ik kan gerust zeggen dat mijn spieren niet veel voorstellen. Je moet ergens beginnen he? Anyway. Wanneer je sport is het belangrijk om binnen een uur na je work-out je gebruikte voedingsstoffen weer aan te vullen. Koolhydraten voor energie, eiwitten voor herstel van je spieren en nog wat vitaminen en mineralen. Nu ben ik er niet altijd superstreng in, maar graag deel ik mijn favoriete smoothiebasis. Hiermee kun je zelf aanvullen/variëren en het maken zoals je het zelf graag drinkt.

Dit doe ik erin

Fruit, bijvoorbeeld een banaan, 2 sappige peren, bessen, etc.
een kopje rauwmelkse kefir of kokosmelk
2 rauwe eieren (als je dit niks vind kun je ook wat meer vocht + notenpasta nemen)
1 el gelatinepoeder van Great Lakes (de groene variant)
2 el weipoeder (zonder vreemde ingrediënten)
1 el pindakaas of bruine amandelpasta
1 el chia zaad
1 el lijnzaad
1/2 tl vanillepoeder of 1/2 tl kaneel
ijsblokjes

Zo maak je het

Blenden en klaar 🙂

Ben je benieuwd hoe het sportavontuur bevalt? Volg me dan gerust op Instagram, daar deel ik ook weleens wat 🙂

Hai! Ik schrijf graag over de ontdekkingsreis van mijn gezin in de wondere wereld van natuurlijke voeding. Dat gezin bestaat uit mijn man, mijn peuterdochter (nov 2011) en onze babyzoon (mei 2014). Daarnaast verdiep ik me in natuurlijk ouderschap en natuurlijke verzorging. Meer blogs over gezonde voeding kun je lezen op mijn website Voedzo.

Leave a Reply

*

2 comments

  1. Iris

    Aangezien ik altijd zo moet haasten op de woensdag om na het werk het eten klaar te hebben, daadwerkelijk te eten en daarna te sporten, eet ik sinds kort pas daarna en het bevalt me goed. Om 16.00 uur wel een goede kom soep oid, anders red ik het niet tot 21.30 uur. Ik las ook in Oersterk dat het beter is te eten na inspanning, dus twee vliegen in een klap.

  2. Jedidja van de Geer

    Ik sport veel en dan zijn dit soort berichten heerlijk om te horen. Ik ga hem uitproberen!

Next Articledegezondemama gaat verhuizen!