Review: Vullen of Voeden

Review: Vullen of Voeden
oktober 9, 2014 Jose

photo (6)Een aantal weken geleden las ik een interview met Wilfred de Genee over zijn boek Vullen of Voeden, vond het allemaal best interessant hoe hij het beschreef en besloot het boek zelf ook te lezen.

Het boek ‘Vullen of Voeden‘ heeft Wilfred Genee met zijn vrouw Lili Genee en een aantal deskundige op voedingsgebied geschreven. Een aantal deskundige die vele wel kennen zijn, Ralph Moorman (hormoonfactor), Richard de Leth (OERsterk) maar ook verschillende voedingsdeskundige. Ook komen er een aantal Bekende Nederlanders aan het woord.

Vul je of voed je?

Zelf beschrijven Wilfred en Lili Genee het boek als een gids voor ouders die dingen anders aan willen pakken. De titel geeft al veel weg ‘vullen of voeden’, wanneer vul je je kind en wanneer voed je je kind?

Het is een mooi vormgegeven boek, met veel foto’s en elk hoofdstuk schrijft Wilfred Genee een leuke column ter introductie, daarna een interview met een bekende Nederlander, gevolgd door een informatief stukje.

Praktijk!

Bijna aan het einde van het boek wordt een hoofdstuk besteed aan hoe je de veranderingen in het eetpatroon kunt veranderen, een erg leuke toevoeging om de theorie met behulp van een aantal tips om te zetten en toe te passen in het dagelijks leven.

Recepten!

Wat natuurlijk niet ontbreek zijn de recepten, er wordt wat advies en voorbeelden gegeven voor baby’s en peuters met een voorbeeld weekmenu. Er leuk is dat van dit voorbeeld weekmenu ook de recepten in het boek worden gegeven. Maar ook recepten voor lunch, (glutenvrij) brood, crackers, salades, warme vlees- of vis maaltijden maar ook vegetarische. Natuurlijk niet te vergeten de tussendoortjes waaronder de chocoladefudge en dit recept voor koekjes van degezondemama 🙂 .

Leuk!

Dit boek is en leuke handleiding voor wanneer je je eet patroon voor jezelf en je kinderen wilt veranderen. Het boek bevat veel informatie over gezonde voeding en interessante links en verwijzingen.

Al met al een heel leuk boek!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*