Recept voor macaroni & cheese (zonder kaas)

macaroniGister heb ik lekker macaroni gemaakt. Dat maak ik nooit, want ik heb eigenlijk nooit macaroni in huis. Ik eet eigenlijk alleen glutenvrije pasta, omdat normale pasta mij heel slaperig maakt. Omdat ik daar geen zin in heb, neem ik glutenvrij, zodat ik daar geen last van heb. Lekker praktische keuze dus. Daardoor koop ik eigenlijk nooit glutenvrije macaroni, maar laatst kwam ik glutenvrije macaroni tegen op basis van rijstmeel. Dat vond ik wel de moeite waard, dus we hebben weer eens macaroni gegeten.

Lieve kritische eter

Mijn dochter had nog nooit macaroni op (moet je nagaan), dus ik was benieuwd wat ze ervan zou vinden. Ze vond het geweldig!!! Voor degenen die al wat langer meelezen, is mijn dochter een fantastisch lieve kritische eter. Het gaat steeds beter en veel dingen eet ze wel, alleen ‘avondeten’ is geen favoriet en alle groenten die niet van zoete aardappel of maïs gemaakt zijn (uhuuu) vindt ze ook niet lekker. Of beter gezegd, die eet ze niet. Ik denk niet dat ze het vies vindt, ze vindt denk ik de structuur heel ‘gek’. Eigenlijk eet ze alleen het vlees, doorgaans.

Macaroni – comfort food

Maar. Gister dus macaroni. En ze heeft nog nooit zoveel gegeten. Ik had er niet echt veel groenten in gedaan, normaal gaan er bergen in, en dit keer had ik behoefte aan comfort food, meer specifiek: mac & cheese. Maar dan wel een klein beetje aangepast naar een iets gezonder geheel. Maar geen groentebui dus 😉 Uiteraard kun je de macaroni eten met een salade, bijvoorbeeld gewoon wat sla met appelazijn, of geraspte venkel en koolrabi. Lekker fris!

Mijn man en ik twijfelde of mw. dreumes nu de courgette stukjes had opgegeten. We zagen er een paar liggen, maar volgens mijn man had ze er meer. Het zal een mysterie blijven of ze gister ook echt groente heeft gegeten bij de avondmaaltijd 😉 Lang leve de smoothies en sappen 😉

Dit heb je nodig (voor ongeveer 4 personen)

250 gram glutenvrije macaroni (ik had het merk Pure&Free volkorenrijst macaroni, helaas niet bio geloof ik), 2 ui, 1 courgette, 1 el kokosolie, 250 gram gehakt, 200 ml plantaardige room, 3 el gistvlokken, 2 el tomatenpuree, 1 tl mosterd, zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Snijd de ui in stukjes en de courgette in plakken en die vervolgens in vieren
Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui en gehakt hier in
Bereid de macaroni volgens de instructies op de verpakking
Voeg de courgette toe in de koekenpan
Voeg de room, zout en peper toe
Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe
Giet de macaroni af en voeg de macaroni, gistvlokken, tomatenpuree en mosterd toe aan het gehakt. Meng goed en eet smakelijk 🙂

2013-07-15T14:37:30+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

7 Reacties

  1. Linda juli 16, 2013 om 8:40 am- Antwoorden

    Ohh.. Wij wilden eens iets anders dan standaard tomatensaus of ingewikkelde macaroni met noten/edelgist. Deze versie komt als geroepen tijdens mijn inspiratieloosheid en gebrek aan tijd om veel op te zoeken! De weegschaal.nl verkoopt trouwens meerdere versies van macaroni gemaakt van rijst- en/of maïsmeel, maar dat wist je vast wel denk ik.. Sinds de ontdekking van glutenvrije pasta, eet ik soms ook wel weer pasta. Ook erg lekker op warme dagen als salade 😀

  2. Els juli 17, 2013 om 6:33 am- Antwoorden

    Sharon, waarom voeg je gistvlokken toe? Ik heb er (nog) niet veel verstand van, maar in veel kant en klare pakjes zit gistextract, dus bij het woord gistvlokken begon het me een beetje te kriebelen. Maar welleicht is dit onterecht. Zijn gistvlokken voor de smaak?

    • sharon juli 17, 2013 om 8:11 am- Antwoorden

      Hai! Het is voor de smaak ja, ter vervanging van kaas. Het smaakt een beetje hartig. Gistvlokken is iets heel anders dan gistextract. Gistvlokken bevat geen toevoegingen en is uitgeschakelde gist, het bevat zelfs voedingsstoffen 😉 Gist extract is hetgeen waar vaak MSG e.d in is gestopt, maar dat is dit niet. Je koopt het in de natuurwinkel onder de naam ‘edelgistvlokken’ 🙂

  3. Diana februari 6, 2014 om 7:40 pm- Antwoorden

    Kan het ook zonder gistvlokken?

    • sharon februari 6, 2014 om 7:43 pm- Antwoorden

      ja hoor, alles kan! Je kunt evt. voor wat smaak nog rode of groene pesto toevoegen. Of gewone geraspte kaas, als je dat eet. Of gewoon zo 😉

  4. Anne-Marie februari 7, 2014 om 12:16 am- Antwoorden

    Tjee, gister aten we pasta (volkoren) en ik kreeg me toch een slaapaanval. Kon m’n ogen niet openhouden en heb echt een dutje gedaan. Zou dat inderdaad van de pasta kunnen komen? Wel heftig zeg …

    • sharon februari 7, 2014 om 12:29 pm- Antwoorden

      Ja ik heb dat ook, dus het zou goed kunnen 🙂 (het kan bijv ook als je veel te veel eet, dan is je maag heel erg vol en gaat al het bloed naar je maag) maar ik heb het duidelijk van de normale pasta 🙂

Geef een reactie