Recept voor lekkere guacamole

Guacamole Door een recept van Ilona (smoothie met avocado, mango en passievrucht, erg jummie!!) weer helemaal in de ban van de avocado. Vandaar dat ik mijn guacamole recept wilde delen. De avocado is echt een supervrucht (hij groeit aan een boom dan is het een vrucht toch?) Het bevat namelijk onverzadigde vetzuren, vitamine E en B6 en is rijk aan vezels. Hij verkleurt wel snel, daarom is dit recept ideaal, door het limoensap duurt het veel langer voor het verkleurt. Je kan verkleurde avocado trouwens gewoon eten ziet er alleen niet zo smakelijk uit 😉 Mijn dreumes smult hier ook al van mee, peuter helaas niet. Die proefde avocado dan ook pas in de smoothie, dus zal een kwestie zijn van blijven aanbieden. De smoothie vond hij namelijk wel superlekker.

Ingrediënten

2 eetrijpe avocado’s
1 klein uitje
1a 2 teentjes knoflook ( wij houden van knoflook dus hier zeker 2)
1/2 chilipeper
1 tomaat
Sap van 1/2 limoen
Zeezout naar smaak

Bereiding

Lepel de avocado’s uit en prak ze met een vork fijn. Snij het uitje in hele kleine stukjes. Doe de geprakte avocado en ui in een schaaltje. Doe eerst de knoflook en dan de chilipeper door de knoflookpers erbij. Goed door elkaar roeren samen met het sap van de limoen. Snij de tomaat in stukjes en roer die als laatste erdoor. Zout naar smaak toevoegen.

Lekker als dipsaus bij tortillachips, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bonenschotel of kip.

Heb je zelf nog een gerecht waar het lekker bij smaakt, ik hoor het graag!

2013-04-02T13:59:23+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

3 Reacties

  1. Susan april 2, 2013 om 9:40 am- Antwoorden

    hmm ook lekker als “dressing” over een salade.
    Als je salade meeneemt naar je werk, kun je ook vast een dot guacamole in je saladebak scheppen, maar nog niet roeren. Dat doe je pas op je werk, dan blijft de salade frisser.

  2. Mariska april 3, 2013 om 11:12 am- Antwoorden

    Om de guacamole niet te laten verkleuren kan je de pit weer in de guacamole leggen. Ik maak het ook regelmatig en dan doe ik de pit erin, plasticfolie erover en dan even in de koelkast bewaren totdat we gaan eten.

Geef een reactie