Recept voor groentepannenkoeken

gr.pannenkoenHier op degezondemama kun je al een aantal heerlijke en gezonde pannenkoeken recepten vinden. Wij zijn hier thuis ook echt dol op pannenkoeken, meestal bak ik ’s ochtends pannenkoeken voor mijn dochter. Toch kreeg ik ineens zin om ’s avonds pannenkoeken te eten een pannenkoek, maar wilde geen zoete pannenkoeken maken.

Groente vissen?

Maar meetal wanneer ik pannenkoeken met een hartige vulling bak, zoals champignons, wortel, prei en zelfs met spruitjes (heerlijk 🙂 ) eet dochterlief alleen de pannenkoek op en laat de groente liggen… En omdat ik toch graag wil dat zij ook groenten binnen krijgt kwam ik op het idee om de groente in het pannenkoeken beslag te mixen. Het was een groot succes en mijn dochter smulde ervan, en vandaar dat ik het recept met jullie wil delen!

Wat heb je nodig

3 middelgrote wortels
1 ui
1 paprika
1 prei
1 courgette
100 gram boekweitmeel (kan ook speltmeel zijn)
2 eieren
150 ml water
snufje zout (Keltisch zout)
Kokosolie om in te bakken

Je kunt natuurlijk zelf ook andere ingrediënten toevoegen (denk ook maar aan verse spinazie met champignons) of weglaten. Ik heb de pannenkoeken gemaakt met de groente die ik toevallig in huis had. Dus kijk gewoon wat je in de koelkast heb liggen 🙂

Zo maak je het

Was de groenten
Groente in grote stukken snijden en dan even in de keukenmachine
Doe de groente in een grote beslag kom en voeg de eieren toe
Beetje bij beetje het meel en water toevoegen tot je een mooi beslag krijgt (door alle groente blijft het beslag wel dikker).
En bakken maar!

Vroeger maakte ik het beslag erg vloeibaar (meer zoals flensjes), maar dat gaat met dit recept niet, dus wanneer je ze bakt gewoon een beetje met je lepel platdrukken.
Wanneer je het beslag te dik vind, gewoon wat meer water toevoegen. Ik had in verhouding veel groente toegevoegd, maar door meer meel en water toe te voegen kun je dit naar eigen wens aanpassen.

Wij deden verder niks op de pannenkoeken maar aten er wel een rauwkost salade erbij. Erg lekker!

Bon appétit!

2014-03-21T21:47:28+00:00

Over

Moeder van een mooie dochter (2012) en met mijn gezin op avontuur naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

9 Reacties

  1. Miranda maart 24, 2014 om 10:34 am- Antwoorden

    Ja, pannenkoeken eten met groente is hier ook een groot succes! De (zoete) variant maak ik vaak trouwens ook met groente (wortel of courgette) en dat vindt pas echt gretig aftrek bij de kinderen. Gisterenavond heb ik (hartige) pannenkoeken gemaakt met wortel, ui, champignons, witte kool en tomaat! Die moesten alleen lang bakken maar waren wel erg lekker. Hoe zit het met de baktijd van deze pannenkoekjes?

    • Jose maart 25, 2014 om 10:15 am- Antwoorden

      Hi Miranda, de baktijd verschilt en ligt aan de hoeveelheid meel en groente. Ik bak pannenkoeken altijd op gevoel, tot ze gaar zijn en mooi gebakken uitzien. Succes!

  2. Ellen maart 24, 2014 om 11:43 am- Antwoorden

    Bedankt voor het recept. Ga ik zeker uitproberen! Wat ook heel lekker is, is gekookte zuurkool door de pannekoekenmix. Spinazie sausje erbij en smullen maar! Is echt heerlijk!

    Groetjes Ellen!

    • Jose maart 25, 2014 om 10:16 am- Antwoorden

      Dat klinkt erg lekker! Ga ik ook een keer proberen! Dank je! 😉

  3. krista maart 24, 2014 om 11:24 pm- Antwoorden

    Vanavond gelijk geprobeerd… De groente helemaal smooth gemaakt in de blender… Pannekoeken waren groen. Zag er niet echt smakelijk uit en dat was het ook niet. Volgende keer niet meer fijn hakken denk ik.

    • Jose maart 25, 2014 om 10:22 am- Antwoorden

      Hi Krista, ik had de groenten ook niet in de blender helemaal smooth gemaakt maar gewoon fijn gehakt……… Bij mij kregen ze een iets wat oranje kleur (van de wortels), waarom ze bij jou groen zijn geworden weet ik niet, had je meer groene groente daarin gedaan misschien of van tevoren gekookt? Ik gebruik de groente gewoon rauw, kort in de keukenmachine en daarna een beslag maken… Succes!

      • Krista maart 25, 2014 om 11:47 am- Antwoorden

        Overwegend groene gebruikt inderdaad, maar ook wortel. Niet gekookt hoor. Dat smooth maken was niet zo’n goed idee van mij. Het leek me wel lekker glad voor mn dochtertjes. De dame van 4 vond het niks. Dochtertje van 7 maanden heeft gesmuld 🙂 Die heeft nog geen idee hoe iets er uit hoort te zien.

        • Jose maart 25, 2014 om 12:01 pm- Antwoorden

          Dan is het toch niet helemaal voor niks geweest wanneer een van je dochtertjes het toch lekker vond ! 😉
          Hopelijk lukken ze de volgende keer beter! Succes!

  4. C juni 10, 2014 om 1:04 pm- Antwoorden

    wat leuk!!! bedankt!

Geef een reactie